Duorum Vintage Port 2017

Prachtig jaar met veel potentie

De Duorum Vintage 2017 is een blend van oude wijnstokken van Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz en Sousão. Deze port heeft een diepe rode kleur met intense en elegante aroma's van rijp zwart fruit zoals braam, pruim en zwarte bes. Het heeft een volle body met een goede structuur en een perfecte balans tussen zuren en het fruit, waardoor de afdronk elegant is. Daarnaast heeft de wijn een uitstekend bewaarpotentieel.

Samen met zijn jeugdvriend José Maria Soares Franco is João Portugal Ramos in 2007 begonnen met het project “Duorum” (“for two”) waar men zich richt op de potentie van de oudere wijngaarden in dit gebied wat zich kenmerkt door de bijzonder steile wijngaarden aan de oevers van de “gouden” rivier Douro (Duero). José brengt meer dan voldoende wijnkennis met zich mee, niet alleen als belangrijkste wijnmaker van Sogrape (Sandeman, Offley, Casa Ferreirinha) maar tevens was hij gedurende 27 jaar de wijnmaker van Barca Velha – de icoonwijn van Portugal. Tijdens een diner in 2006 weet João José over te halen om gezamenlijk aan dit bijzondere project te beginnen. Nu kan José – overtuigd van de potentie van dit gebied en samen met zijn jeugdvriend – de wijnen maken die hij zelf wil maken en niet de wijnen die hij moet maken. De gecombineerde wijnkennis van deze 2 iconen in de Portugese wijnwereld, in combinatie met het streven naar top kwaliteit druiven afkomstig van oudere, hoogstaande wijngaarden met groot respect voor de natuur, zorgt voor een uniek portfolio aan (Port) wijnen.

Wijnhuis Duorum
Artikelnummer 2210120
Inhoud (cl) 75
Jaargang 2017
Wijn type Port
Smaak Port
Wijn spijs Heerlijk bij harde kazen of als digestief
Druif Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Druif omschrijving Percentages onbekend
Land Portugal
Regio Porto
Bodemtype Schalie
Vinificatie Versterkte wijn
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving Enkele jaren in eikenhouten vaten
Sluiting Kurk
Alcohol 20%
Temperatuur 14-16°C
Vegan Nee
Bewaarpotentie 30-35 jaar
Duorum Image

Over Duorum

Duorum, Douro

In de steile valleien van de Douro creëert Duorum, onder leiding van João Portugal Ramos en José Maria Soares Franco, Portwijnen die de unieke terroirs van Cima Corgo en Upper Douro weerspiegelen. Dit wijnhuis brengt krachtige en karaktervolle Ports voort, die zowel nationaal als internationaal hoog gewaardeerd worden.

Duorum, Uniek Project

Duorum is een samenwerking tussen twee iconische Portugese wijnmakers: João Portugal Ramos en José Maria Soares Franco. In 2007 bundelden zij hun krachten met het doel om uitzonderlijke Portwijnen te produceren, die opvallen binnen zowel de Portugese als internationale wijnmarkt. De wijngaarden van Duorum bevinden zich in de prestigieuze regio’s Cima Corgo en Upper Douro, op hellingen variërend van 150 tot 500 meter hoogte.

Meer over Duorum

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten