Antinori Le Mortelle Ampio delle Mortelle 2019

96 James Suckling

Top van Le Mortelle

Donker robijnrood van kleur. In de neus een complex bouquet met aroma's van bosbessen, zwarte peper, cassis, lavendel en drop. Ook de smaak zit vol met verschillende aroma's waaronder tabak, munt en cacao die samen met de volle tannines een rijke en elegante afdronk creëren. 

Nu nog een van de best bewaarde geheimen van Piero Antinori, maar vast niet lang meer. De wijn wordt alom gewaardeerd om zijn unieke karakter en hoge kwaliteit. De naam van de wijn komt voort uit de plaats waar de wijngaarden gelegen zijn, op het Le Mortelle estate. Het huis is in 1999 aangekocht door de familie Antinori met de ambitie om schitterende en verrassende wijnen te maken in een gebied waar met name Sangiovese en Cabernet Sauvignon aangeplant stonden. In de wijnen van Le Mortelle vind je een kruidig aroma afkomstig van de typisch Toscaanse Mortella, een struik met wilde zwarte bes die je overal langs de kust tegenkomt. Deze struik is de inspiratie geweest voor de naam van het huis en ook in het logo van Le Mortelle vind je hem terug.

Wijnhuis Le Mortelle
Artikelnummer 4858190
Inhoud (cl) 75
Jaargang 2019
Wijn type Rode wijn
Smaak Vol en houtgelagerd rood
Wijn spijs Prachtige combinatie bij goed vlees van de barbecue, wild gerechten en gegrilde groenten.
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carménère
Druif omschrijving Percentage onbekend
Land Italië
Regio Toscane
Bodemtype Klei
Vinificatie RVS, malolactische fermentatie in Frans eikenhouten vaten
Lagering Deels in de fles, Deels op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 18 maanden in Frans eikenhouten vaten waarna nog 12 maanden in de fles
Sluiting Kurk
Alcohol 14,5%
Temperatuur 16-18°C
Vegan Nee
Bewaarpotentie 15-20 jaar
Le Mortelle Image

Over Le Mortelle

Le Mortelle, Toscane

Le Mortelle, gelegen in het veelbelovende Maremma in Toscane, staat bekend om zijn wijnen met een kruidig aroma, geïnspireerd door de lokale flora. De wijnen van Le Mortelle weerspiegelen de unieke combinatie van vulkanische bodems en het mediterrane klimaat, wat zorgt voor verfijnde smaken en een uitgesproken karakter.

De Historie van Maremma en Le Mortelle

Le Mortelle bevindt zich vlakbij Castiglione della Pescaia in Maremma, een regio die eeuwenlang onbekend bleef, maar nu bekend staat om zijn wijnproductie. Hoewel Maremma ooit een drassig gebied was, werd het in de 18e eeuw drooggelegd. Pas aan het einde van de 20e eeuw begon de wijnbouw hier echt te bloeien. De familie Antinori zag het enorme potentieel van deze regio en besloot er kwaliteitswijnen te produceren.

Meer over Le Mortelle

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten