Paul Jaboulet Aîné Hermitage La Chapelle 2011
Dé topwijn van Jaboulet
Diep robijnrood van kleur met een amber zweem. In de neus krachtige aroma's van braam, zwarte kers en bosbes met een hint van leer, peper, truffel en cederhout. De smaak heeft een licht drogende, strakke structuur met rijpe tannines en een zachte, lange afdronk.
Diep robijnrood van kleur met een amber zweem. In de neus krachtige aroma's van braam, zwarte kers en bosbes met een hint van leer, peper, truffel en cederhout. De smaak heeft een licht drogende, strakke structuur met rijpe tannines en een zachte, lange afdronk.
Wijnhuis | Paul Jaboulet Aîné |
---|---|
Artikelnummer | 8916386 |
Inhoud (cl) | 75 |
Jaargang | 2011 |
Wijn type | Rode wijn |
Smaak | Vol en houtgelagerd rood |
Wijn spijs | Perfect bij gestoofde gerechten en gegrild vlees |
Druif | Syrah |
Druif omschrijving | 100% Syrah |
Land | Frankrijk |
Regio | Rhône |
Duurzaamheid | Biologisch gecertificeerd |
Bodemtype | Graniet |
Vinificatie | RVS |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Lagering omschrijving | 12 maanden in Frans eikenhouten vaten |
Sluiting | Kurk |
Alcohol | 14% |
Temperatuur | 16-18°C |
Vegan | Nee |
Over Paul Jaboulet Aîné
Paul Jaboulet Aîné, Rhône
Paul Jaboulet Aîné, een gerenommeerd wijnhuis in de Rhônevallei, staat bekend om zijn uitzonderlijke Syrah-wijnen, waaronder de beroemde Hermitage La Chapelle. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1834, combineert Paul Jaboulet Aîné vakmanschap met terroir om wijnen van wereldklasse te creëren.
Een Historisch Wijnhuis met Moderne Innovaties
Opgericht in 1834 door de oudste zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, heeft Paul Jaboulet Aîné zijn reputatie opgebouwd met iconische wijnen uit zowel de zuidelijke als noordelijke Rhône. In 2006 nam de Zwitserse familie Frey het wijnhuis over en bracht het naar nieuwe hoogten door diverse investeringen en innovaties.
Meer over Paul Jaboulet Aîné