JCP Maltus Vieux Château Mazerat Saint-Emilion Grand Cru 2021

92-93 James Suckling
90-91 Robert Parker
94 Wine Enthusiast

Uniek gelegen wijngaarden in Saint-Émilion

Donker paars in kleur. In de neus aroma's van zwarte kers, zwarte pruim, mokka, zoethout en een lichte hint van koffie. De smaak heeft vooral veel fruit tonen met een volle structuur door de aanwezige tannine van nieuw Frans eikenhout welke een verfijnde, lange afdronk geeft.

Vieux Château Mazerat is gelegen te midden van prestigieuze wijngaarden, omringd door de Premier Grand Cru Classé A Château's zoals Château Canon en Château Angelus. Zoals Maltus het ziet, vormt Vieux Château Mazerat de Yin tegenover de Yang van Le Dôme, de wijngaarden van Le Dôme zijn namelijk gekocht in 1996 van Château Vieux Mazerat. Met de koop van het Château zelf komen de wijngaarden dus weer samen en weerspiegelen ze een prachtige balans en synergie binnen dit bijzondere wijnlandschap. Daarnaast bestaat de Vieux Châteux Mazerat voornamelijk uit Merlot aangevuld met Cabernet Franc waar Le Dôme voornamelijk Cabernet Franc is en aangevuld wordt met Merlot.

Wijnhuis JCP Maltus
Artikelnummer 8916770
Inhoud (cl) 75
Jaargang 2021
Wijn type Rode wijn
Smaak Vol en houtgelagerd rood
Wijn spijs Fantastisch bij gegrild rood vlees en stoofschotels
Druif Cabernet Franc, Merlot
Druif omschrijving 65% Merlot, 35% Cabernet Franc
Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Duurzaamheid Traditioneel werkend
Bodemtype Klei
Vinificatie RVS, malolactische fermentatie in Frans eikenhouten vaten
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving Onbekend
Sluiting Kurk
Alcohol 15%
Temperatuur 16-18°C
Vegan Nee
Bewaarpotentie 30+ jaar
JCP Maltus Image

Over JCP Maltus

JCP Maltus, Saint-Émilion

JCP Maltus, gelegen in Saint-Émilion, produceert enkele van de meest innovatieve en hoog aangeschreven wijnen in Bordeaux. Met een focus op kleine productie en hoge kwaliteit, creëert JCP Maltus wijnen die zowel rijk van smaak als elegant zijn, met een sterke nadruk op terroirexpressie.

Garagiste en Terroirgerichte Wijnen

Jonathan Maltus begon in de vroege jaren '90 in Saint-Émilion als garagiste, een avant-gardistische wijnmaker die gelooft dat goede wijn op kwaliteit beoordeeld moet worden, zonder de noodzaak van een bekende naam of historisch château. In 1996 kocht hij zijn eerste wijngaarden van Vieux Château Mazerat, waarmee zijn reputatie snel groeide.

Meer over JCP Maltus

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten