Antinori Le Mortelle Vivia
Prachtig witte Toscaan
Licht groengeel van kleur. In de neus fruitige aroma’s van appel, ananas, limoen en gesuikerd fruit met een hint van witte bloesem en citroen schil. De smaak heeft een licht strakke, vettige structuur met een kruidige, frisse afdronk.
Licht groengeel van kleur. In de neus fruitige aroma’s van appel, ananas, limoen en gesuikerd fruit met een hint van witte bloesem en citroen schil. De smaak heeft een licht strakke, vettige structuur met een kruidige, frisse afdronk.
Wijnhuis | Le Mortelle |
---|---|
Artikelnummer | 4851000 |
Inhoud (cl) | 75 |
Jaargang | 2023 |
Wijn type | Witte wijn |
Smaak | Fruitig en aromatisch wit |
Wijn spijs | Verfrissend bij salades, lunchgerechten, gegride vissoorten en sushi |
Druif | Ansonica, Vermentino, Viognier |
Druif omschrijving | Percentage onbekend |
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Duurzaamheid | Duurzaam werkend |
Bodemtype | Leem (kiezel en aarde) |
Vinificatie | RVS |
Lagering | 100% in een roestvrijstalen tank |
Lagering omschrijving | Enkele maanden op de fijne lie in RVS |
Sluiting | Kurk |
Alcohol | 11,5% |
Temperatuur | 12-14°C |
Vegan | Nee |
Bewaarpotentie | 1-3 jaar |
Over Le Mortelle
Le Mortelle, Toscane
Le Mortelle, gelegen in het veelbelovende Maremma in Toscane, staat bekend om zijn wijnen met een kruidig aroma, geïnspireerd door de lokale flora. De wijnen van Le Mortelle weerspiegelen de unieke combinatie van vulkanische bodems en het mediterrane klimaat, wat zorgt voor verfijnde smaken en een uitgesproken karakter.
De Historie van Maremma en Le Mortelle
Le Mortelle bevindt zich vlakbij Castiglione della Pescaia in Maremma, een regio die eeuwenlang onbekend bleef, maar nu bekend staat om zijn wijnproductie. Hoewel Maremma ooit een drassig gebied was, werd het in de 18e eeuw drooggelegd. Pas aan het einde van de 20e eeuw begon de wijnbouw hier echt te bloeien. De familie Antinori zag het enorme potentieel van deze regio en besloot er kwaliteitswijnen te produceren.
Meer over Le Mortelle