Franz Haas Manna
Speciale cuvee als eerbetoon
Diep goudgeel van kleur. In de neus florale aroma's van vlierbloesem, rozen blaadjes, perzik, abrikoos, peer en pistache met een hint van vuursteen en vanille. De smaak heeft een licht vettige structuur met een frisse, lange afdronk.
Diep goudgeel van kleur. In de neus florale aroma's van vlierbloesem, rozen blaadjes, perzik, abrikoos, peer en pistache met een hint van vuursteen en vanille. De smaak heeft een licht vettige structuur met een frisse, lange afdronk.
Wijnhuis | Franz Haas |
---|---|
Artikelnummer | 5915000 |
Inhoud (cl) | 75 |
Jaargang | 2022 |
Wijn type | Witte wijn |
Smaak | Aromatisch en kruidig wit |
Wijn spijs | Perfect bij sushi en kruidige gerechten |
Druif | Chardonnay, Gewürztraminer, Kerner, Riesling, Sauvignon Blanc |
Druif omschrijving | Percentages onbekend |
Land | Italië |
Regio | Alto Adige |
Duurzaamheid | Duurzaam werkend |
Bodemtype | Kiezel |
Vinificatie | Chardonnay & Sauvignon Blanc in houten vaten en Riesling, Gewürztraminer en Kerner in RVS |
Lagering | Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten |
Lagering omschrijving | 10 maanden in RVS waarna nog enkele maanden in de fles |
Sluiting | Schroefdop |
Alcohol | 13% |
Temperatuur | 14-16°C |
Vegan | Nee |
Bewaarpotentie | 3-5 jaar |
Over Franz Haas
Franz Haas, Alto Adige
Ontdek de verfijnde elegantie van Franz Haas, een pionier in de Italiaanse wijnwereld sinds 1880. Gelegen in het adembenemende Alto Adige, specialiseert dit wijnhuis zich in aromatische wijnen, gekenmerkt door een unieke zuurgraad en artistieke labels. Met een toewijding aan de delicate Pinot Nero, belichaamt Franz Haas de perfecte harmonie tussen traditie en innovatie.
Geschiedenis en Traditie
Als het om kwaliteitswijn gaat, is er geen betere naam dan Franz Haas. Dit geliefde Italiaanse wijnhuis produceert al meer dan een eeuw voortreffelijke wijnen, en het streven naar uitmuntendheid is ongeëvenaard. Opgericht in 1880, wordt het wijnhuis altijd doorgegeven aan zonen met dezelfde naam, Franz. In de jaren '80 werd het grootste deel van de wijngaarden vernieuwd om nieuwe rassen aan te planten die beter passen bij het terroir van de streek.
Meer over Franz Haas