Franz Haas Pinot Grigio
Spannende Pinot Grigio
Licht strogeel van kleur met een groene zweem. In de neus aroma's van groene appels, perzik, citroen en limoen met een hint van stro, kamperfoelie en amandelen. De smaak heeft een licht drogende, sappige structuur met een frisse, aromatische afdronk.
Licht strogeel van kleur met een groene zweem. In de neus aroma's van groene appels, perzik, citroen en limoen met een hint van stro, kamperfoelie en amandelen. De smaak heeft een licht drogende, sappige structuur met een frisse, aromatische afdronk.
Wijnhuis | Franz Haas |
---|---|
Artikelnummer | 5909000 |
Inhoud (cl) | 75 |
Jaargang | 2023 |
Wijn type | Witte wijn |
Smaak | Fruitig en aromatisch wit |
Wijn spijs | Mooi bij gegrilde vis, rijk gevulde pasta's en salades |
Druif | Pinot Grigio |
Druif omschrijving | 100% Pinot Grigio |
Land | Italië |
Regio | Alto Adige |
Duurzaamheid | Duurzaam werkend |
Bodemtype | Klei |
Vinificatie | RVS en een klein deel in eikenhouten vaten |
Lagering | Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten |
Lagering omschrijving | 4 maanden op fijne lie |
Sluiting | Schroefdop |
Alcohol | 12% |
Temperatuur | 12-14°C |
Vegan | Nee |
Bewaarpotentie | 1-3 jaar |
Over Franz Haas
Franz Haas, Alto Adige
Ontdek de verfijnde elegantie van Franz Haas, een pionier in de Italiaanse wijnwereld sinds 1880. Gelegen in het adembenemende Alto Adige, specialiseert dit wijnhuis zich in aromatische wijnen, gekenmerkt door een unieke zuurgraad en artistieke labels. Met een toewijding aan de delicate Pinot Nero, belichaamt Franz Haas de perfecte harmonie tussen traditie en innovatie.
Geschiedenis en Traditie
Als het om kwaliteitswijn gaat, is er geen betere naam dan Franz Haas. Dit geliefde Italiaanse wijnhuis produceert al meer dan een eeuw voortreffelijke wijnen, en het streven naar uitmuntendheid is ongeëvenaard. Opgericht in 1880, wordt het wijnhuis altijd doorgegeven aan zonen met dezelfde naam, Franz. In de jaren '80 werd het grootste deel van de wijngaarden vernieuwd om nieuwe rassen aan te planten die beter passen bij het terroir van de streek.
Meer over Franz Haas