Franz Haas Pinot Nero
Elegantie uit Alto Adige
Licht robijnrood van kleur. In de neus aroma's van rode kersen, aalbessen, rode pruimen en zwarte kersen met een hint van bosgrond, kruidnagel en paddenstoelen. De smaak heeft een sappige, lichte structuur met een fruitige afdronk.
Licht robijnrood van kleur. In de neus aroma's van rode kersen, aalbessen, rode pruimen en zwarte kersen met een hint van bosgrond, kruidnagel en paddenstoelen. De smaak heeft een sappige, lichte structuur met een fruitige afdronk.
Wijnhuis | Franz Haas |
---|---|
Artikelnummer | 5920000 |
Inhoud (cl) | 75 |
Jaargang | 2022 |
Wijn type | Rode wijn |
Smaak | Aromatisch en kruidig rood |
Wijn spijs | Door zijn lichte karakter lekker bij stevige visgerechten, wild en rollades |
Druif | Pinot Nero |
Druif omschrijving | 100% Pinot Nero |
Land | Italië |
Regio | Alto Adige |
Duurzaamheid | Duurzaam werkend |
Bodemtype | Kalk |
Vinificatie | Open RVS vat |
Lagering | Deels in de fles, Deels op eikenhouten vaten |
Lagering omschrijving | 1 jaar in eiken houten vaten waarna nog enkele maanden in de fles |
Sluiting | Schroefdop |
Alcohol | 13,5% |
Temperatuur | 16-18°C |
Vegan | Nee |
Bewaarpotentie | 3-5 jaar |
Over Franz Haas
Franz Haas, Alto Adige
Ontdek de verfijnde elegantie van Franz Haas, een pionier in de Italiaanse wijnwereld sinds 1880. Gelegen in het adembenemende Alto Adige, specialiseert dit wijnhuis zich in aromatische wijnen, gekenmerkt door een unieke zuurgraad en artistieke labels. Met een toewijding aan de delicate Pinot Nero, belichaamt Franz Haas de perfecte harmonie tussen traditie en innovatie.
Geschiedenis en Traditie
Als het om kwaliteitswijn gaat, is er geen betere naam dan Franz Haas. Dit geliefde Italiaanse wijnhuis produceert al meer dan een eeuw voortreffelijke wijnen, en het streven naar uitmuntendheid is ongeëvenaard. Opgericht in 1880, wordt het wijnhuis altijd doorgegeven aan zonen met dezelfde naam, Franz. In de jaren '80 werd het grootste deel van de wijngaarden vernieuwd om nieuwe rassen aan te planten die beter passen bij het terroir van de streek.
Meer over Franz Haas