Franz Haas Pònkler
Pinot Nero van grote hoogte
Diep robijnrood van kleur. In de neus krachtige aroma's van rode kers, aalbes, framboos en aardbei met een hint van peper, sandelhout, bosgrond en leer. De smaak heeft een sappige, licht drogende structuur met verfijnde tannines en een krachtige, lange afdronk.
Diep robijnrood van kleur. In de neus krachtige aroma's van rode kers, aalbes, framboos en aardbei met een hint van peper, sandelhout, bosgrond en leer. De smaak heeft een sappige, licht drogende structuur met verfijnde tannines en een krachtige, lange afdronk.
Wijnhuis | Franz Haas |
---|---|
Artikelnummer | 5927000 |
Inhoud (cl) | 75 |
Jaargang | 2018 |
Wijn type | Rode wijn |
Smaak | Vol en houtgelagerd rood |
Wijn spijs | Uitermate geschikt om te drinken bij wild (eend/fazant), konijn, rood vlees en verschillende kazen |
Druif | Pinot Nero |
Druif omschrijving | 100% Pinot Nero |
Land | Italië |
Regio | Alto Adige |
Duurzaamheid | Duurzaam werkend |
Bodemtype | Vulkanisch |
Vinificatie | RVS |
Lagering | Deels in de fles, Deels op eikenhouten vaten |
Lagering omschrijving | 12 maanden in houten vaten waarna nog enkele jaren in de fles |
Sluiting | Kurk |
Alcohol | 14% |
Temperatuur | 14-16°C |
Vegan | Nee |
Bewaarpotentie | 10-15 jaar |
Over Franz Haas
Franz Haas, Alto Adige
Ontdek de verfijnde elegantie van Franz Haas, een pionier in de Italiaanse wijnwereld sinds 1880. Gelegen in het adembenemende Alto Adige, specialiseert dit wijnhuis zich in aromatische wijnen, gekenmerkt door een unieke zuurgraad en artistieke labels. Met een toewijding aan de delicate Pinot Nero, belichaamt Franz Haas de perfecte harmonie tussen traditie en innovatie.
Geschiedenis en Traditie
Als het om kwaliteitswijn gaat, is er geen betere naam dan Franz Haas. Dit geliefde Italiaanse wijnhuis produceert al meer dan een eeuw voortreffelijke wijnen, en het streven naar uitmuntendheid is ongeëvenaard. Opgericht in 1880, wordt het wijnhuis altijd doorgegeven aan zonen met dezelfde naam, Franz. In de jaren '80 werd het grootste deel van de wijngaarden vernieuwd om nieuwe rassen aan te planten die beter passen bij het terroir van de streek.
Meer over Franz Haas