Masi Brolo di Campofiorin

93 James Suckling 2019
91 Wine Spectator 2019

Een 'ripasso riserva' uit het hart van de Valpolicella Classico

Diep robijnrood van kleur. In de neus krachtige aroma's van rode kers, pruim, zwarte bes en braammet een hint van tabak, cacao en vanille. De smaak heeft een licht drogende, sappige structuur met rijpe tannines en een volle, kruidige afdronk.

De druiven voor deze wijn worden deels gedroogd volgens de Appaxximento methode van Masi wat zorgt voor een wijn waar kracht en souplesse samen komen in het mooi geconcentreerde sap. Het woord Brolo is in deze regio een aanduiding voor een ommuurde wijngaard, die ze in het Frans een Clos noemen. De wijngaarden van deze Brolo di Campofiorin liggen bij het dorpje Valgatara di Marano wat in het hart van de Valpolicella Classico appellatie ligt.

Wijnhuis Masi
Artikelnummer 5004000
Inhoud (cl) 75
Jaargang 2020
Wijn type Rode wijn
Smaak Vol en houtgelagerd rood
Wijn spijs Heerlijk bij pasta’s met rijke sauzen, risotto, gegrild rood vlees en belegen kazen.
Druif Corvina, Oseleta, Rondinella
Druif omschrijving 80% Corvina, 10% Rondinella, 10% Oseleta
Land Italië
Regio Veneto
Duurzaamheid Biologisch werkend
Bodemtype Alluviaal
Vinificatie Appasimento methode
Lagering Deels in de fles, Deels op eikenhouten vaten, Deels op grote houten vaten
Lagering omschrijving Minimaal 24 maanden op grote en kleine eikenhouten vaten waarna nog minimaal 4 maanden in de fles
Sluiting Kurk
Alcohol 14%
Temperatuur 16-18°C
Vegan Ja
Bewaarpotentie 15-20 jaar
Masi Image

Over Masi

Masi, Valpolicella

Masi, een pionier in de Valpolicella, staat wereldwijd bekend om zijn Amarone-wijnen. Met de traditionele Appassimento-techniek en een focus op kwaliteit biedt Masi wijnen die de rijke traditie en het unieke terroir van de regio perfect belichamen.

De Ligging en Historie van Masi

De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het noordoosten van Italië. De eerste wijngaarden in Valpolicella werden al in 1772 aangekocht. Aan het roer van het bedrijf staat de familie Boscaini, die al meer dan zeven generaties verantwoordelijk is voor het verbouwen van druiven en het maken van wijn.

Meer over Masi

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten

loader
Bezig met laden...