Masi Tupungato Passo Doble Bio
Prachtige wijn uit Argentinië
Diep robijnrood van kleur. In de neus frisse aroma’s van rode kers, aalbes en framboos met een hint van kaneel en vanille. De smaak heeft een sappige, licht drogende structuur met een licht rest zoetje door de ripasso rijping en een volle afdronk.
Diep robijnrood van kleur. In de neus frisse aroma’s van rode kers, aalbes en framboos met een hint van kaneel en vanille. De smaak heeft een sappige, licht drogende structuur met een licht rest zoetje door de ripasso rijping en een volle afdronk.
Wijnhuis | Masi Tupungato |
---|---|
Artikelnummer | 5081000 |
Inhoud (cl) | 75 |
Jaargang | 2021 |
Wijn type | Rode wijn |
Smaak | Vol en houtgelagerd rood |
Wijn spijs | Heerlijk bij pasta’s met rijke sauzen, risotto, gegrild rood vlees en belegen kazen. |
Druif | Corvina, Malbec |
Druif omschrijving | 84% Malbec, 16% Corvina |
Land | Argentinië |
Regio | Mendoza |
Duurzaamheid | Biologisch gecertificeerd |
Bodemtype | Kiezel |
Vinificatie | RVS |
Lagering | Deels in de fles, Deels op eikenhouten vaten |
Lagering omschrijving | 9 maanden in Frans eikenhouten vaten gevold door minimaal 2 weken in de fles |
Sluiting | Schroefdop |
Alcohol | 14% |
Temperatuur | 16-18°C |
Vegan | Nee |
Bewaarpotentie | 5-10 jaar |
Over Masi Tupungato
Masi Tupungato: Baanbrekend in de Argentijnse Wijnbouw
Masi Tupungato
Masi Tupungato, een pionier in de Argentijnse wijnbouw, experimenteert met een unieke combinatie van inheemse Italiaanse en Argentijnse druivensoorten. Gelegen in de Uco-vallei, maakt dit wijnhuis gebruik van de traditionele appassimento-techniek om wijnen te produceren die rijk en complex zijn, met een duidelijk onderscheidend karakter.
Een Venetiaanse Invloed in Argentinië
Masi Tupungato is een wijnbouwproject van de Italiaanse wijnmakers van Masi, gelegen in de Tupungato-vallei aan de voet van de gelijknamige vulkaan. Masi heeft hier de perfecte klimatologische omstandigheden gevonden voor haar druiven en maakt gebruik van de vinificatietechnieken uit de Venetiaanse regio, met name de appassimento-techniek waarin Masi excelleert.
Meer over Masi Tupungato