Serego Alighieri Possessioni Bianco
Prachtig glas wit uit Venetië
Licht geel van kleur met een groene zweem. In de neus fruitige aroma's van peer, kruisbes, honingmeloen en perzik met een hint van vuursteen. De smaak heeft een sappige structuur met een aromatische, lange afdronk.
Licht geel van kleur met een groene zweem. In de neus fruitige aroma's van peer, kruisbes, honingmeloen en perzik met een hint van vuursteen. De smaak heeft een sappige structuur met een aromatische, lange afdronk.
Wijnhuis | Serego Alighieri |
---|---|
Artikelnummer | 5106000 |
Inhoud (cl) | 75 |
Jaargang | 2023 |
Wijn type | Witte wijn |
Smaak | Fruitig en aromatisch wit |
Wijn spijs | Heerlijk als aperitief of bij vis, pizza, gevogelte, salades, wit vlees en lichte zomerse gerechten. |
Druif | Garganega, Sauvignon Blanc |
Druif omschrijving | 75% Garganega, 25% Sauvignon Blanc |
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Bodemtype | Kalk |
Vinificatie | Beide druiven worden apart gefermenteerd in RVS waarna de Sauvignon Blanc nog verder fermenteert op houten vaten |
Lagering | Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten |
Lagering omschrijving | 2 maanden, de Garganega op RVS en de Sauvignon Blanc in houten vaten |
Sluiting | Kurk |
Alcohol | 12,5% |
Temperatuur | 10-12°C |
Vegan | Ja |
Bewaarpotentie | 1-3 jaar |
Over Serego Alighieri
Serego Alighieri, Valpolicella
Serego Alighieri, eigendom van de nazaten van Dante Alighieri, produceert bekroonde wijnen in het hart van Valpolicella. Met een rijke geschiedenis en een samenwerking met Masi biedt Serego Alighieri wijnen van uitzonderlijke kwaliteit, waaronder de beroemde Amarone.
De Ligging en Historie van Serego Alighieri
Gelegen in het hart van Valpolicella Classica, omgeven door groene heuvels en op slechts een paar kilometer van het historische centrum van Verona en het Gardameer, bevindt zich het eeuwenoude landgoed. Dante Alighieri kocht dit landgoed, Casal dei Ronchi, in 1353, en tot op de dag van vandaag behoort het nog steeds tot de familie Alighieri, twintig generaties later.
Meer over Serego Alighieri