Meest duurzame wijnhuis van Europa

Meest duurzame wijnhuis van Europa

De nieuwste wijnmakerij van Beronia is een hoogstandje van duurzaamheid en innovatie, specifiek ontworpen voor het produceren van wijnen die bestemd zijn voor langdurige veroudering, zoals de Reserva, Gran Reserva, en andere topwijnen. Deze wijnmakerij is niet alleen een toevluchtsoord voor topwijnen, maar is ook baanbrekend op het gebied van milieuvriendelijke wijnproductie.

Milieuvriendelijke architectuur en LEED-certificering

Wat de Beronia wijnmakerij uniek maakt, is het feit dat het de meest milieuvriendelijke wijnmakerij in Europa is. De architectuur en engineering zijn volledig gericht op duurzaamheid. Dit heeft Beronia in staat gesteld om als eerste in Europa de prestigieuze LEED-pre-certificering te behalen. Deze certificering, die staat voor Leadership in Energy and Environmental Design, wordt alleen toegekend aan gebouwen die voldoen aan strenge eisen op het gebied van energie-efficiëntie, waterbesparing en het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Hiermee zet Beronia de standaard voor ecologische wijnproductie.

Duurzaamheid in elk aspect van wijnproductie

Elk aspect van de Beronia wijnmakerij is ontworpen met het oog op het minimaliseren van de ecologische voetafdruk. De wijnmakerij maakt gebruik van zonne-energie en regenwateropvangsystemen, en er is een focus op het hergebruiken van materialen en het verminderen van CO2-uitstoot. Dit past perfect binnen de filosofie van Beronia: uitzonderlijke wijnen produceren met respect voor de omgeving en het terroir.

Unieke wijnen met respect voor het milieu

Beronia’s inzet voor duurzaamheid stopt niet bij de bouw van de wijnmakerij. Het uiteindelijke doel van dit project is om unieke wijnen te creëren die een authentieke uitdrukking zijn van hun herkomst en streek. Door nauw samen te werken met de natuur en haar hulpbronnen, kan Beronia wijnen maken die niet alleen van uitzonderlijke kwaliteit zijn, maar ook verantwoord en duurzaam zijn geproduceerd.

Deel dit artikel: