Duurzaamheid | Onze zorg voor de toekomst

Duurzaamheid L'Exception

De afgelopen jaren hebben we bij L’Exception vele stappen gezet om duurzamer te opereren. De manier waarop wij vandaag de dag omgaan met de natuur en het klimaat heeft directe invloed op de kwaliteit van onze wijnen van morgen. We zijn trots op de vooruitgang die we hebben geboekt en willen u graag op de hoogte stellen van de initiatieven en verbeteringen die we hebben doorgevoerd, evenals onze toekomstige plannen. Deze plannen ondernemen wij als familiebedrijf om bij te dragen aan een duurzamere wereld.

 

Duurzaam Kantoor

Ons kantoorpand is onlangs volledig geïsoleerd en heeft geen gasverbruik meer. In mei 2024 heeft BL Zonnepanelen 75 zonnepanelen op ons terrein geplaatst, waardoor wij nu volledig energieneutraal opereren. Daarbij streven we ernaar om ons wagenpark in de komende periode voor minimaal 95% te elektrificeren. Tevens werken we aan toekomstplannen, zoals een fietsplan, om onze ecologische voetafdruk verder te verkleinen.

We realiseren ons dat er altijd ruimte is voor verbetering en blijven daarom zoeken naar manieren om onze impact op het milieu te minimaliseren en, waar dit niet mogelijk is, te compenseren. Laten we samen blijven bouwen aan een duurzamere toekomst. BL Zonnepanelen heeft aangeboden om ook met jou te kijken naar een scherp aanbod in zonnepanelen. Klik hier voor meer informatie.

 

Logistiek

Onze logistieke partner, Bouw Logistics Services, is Lean & Green gecertificeerd, wat betekent dat ze actief hun CO2-uitstoot verminderen. Bovendien zijn ze Skal Bio gecertificeerd, wat garant staat voor biologische en duurzame logistieke processen.

Kwaliteitscertificering

L’Exception is een door de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) geregistreerde wijnhandelaar. Dit betekent dat we voldoen aan strikte kwaliteitseisen, wat een objectieve waarborg biedt voor onze bedrijfsvoering. Daarnaast voldoen we aan de Europese biologische eisen van SKAL, wat ons een wettelijk Europees biologisch keurmerk oplevert.

Sociale betrokkenheid

Jaarlijks fietsen enkele van onze medewerkers mee met de door Orange Babies georganiseerde fietsroute door Namibië en Zuid-Afrika. Hiermee zamelen we geld in en zien we met eigen ogen hoe onze steun bijdraagt aan een betere toekomst voor moeders en kinderen die lijden onder de HIV-epidemie.

 

Samenwerken met duurzame wijnhuizen

Hoewel onze branche onvermijdelijk CO2-uitstoot genereert, werken wij samen met veel wijnhuizen die duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel hebben staan. Een mooi voorbeeld hiervan is het wijnhuis Beronia.

Meest duurzame bodega

Bekroond tot meest duurzame wijnhuis in Europa. Zo is de architectuur en engineering van deze bodega 100% duurzaam. Het heeft in Europa de LEED-pre-certificering behaald, een accreditatie voor gebouwen die duurzaam gebouwd zijn en een lage impact op het milieu hebben. 

Deel dit artikel: