Domecq Medium Sherry
Evenwichtig en heerlijk geurende sherry
De donkere topaaskleur heeft al de samengestelde diepte van de Amontillado. Domecq Medium Dry onthult de nobele geuren van kruiden en hazelnoot, is zijdeachtig, intens en evenwichtig.
Sherry is, net zoals champagne, een blendwijn. Hij bestaat uit wijnen van diverse oogstjaren die volgens het zogenaamde solerasysteem worden gemengd. Een solerasysteem bestaat uit meerder lagen met vaten. Uit de onderste laag wordt een deel sherry gehaald en die gaat op fles. Deze laag wordt aangevuld met sherry uit de laag daarboven, enzovoort. In de bovenste laag komt de nieuwe oogst. Op die manier werkt Domecq en alle andere bodega's in Jerez, de plaats in Andalusië waar alle sherry's vandaan komen.
De donkere topaaskleur heeft al de samengestelde diepte van de Amontillado. Domecq Medium Dry onthult de nobele geuren van kruiden en hazelnoot, is zijdeachtig, intens en evenwichtig.
Wijnhuis | Tio Pepe |
---|---|
Artikelnummer | 1971000 |
Inhoud (cl) | 75 |
Wijn type | Sherry |
Smaak | Sherry |
Wijn spijs | Perfecte partner voor vis, schaal- en schelpdieren, kaas, witte vleeswaren en tapas. |
Druif | Palomino Fino |
Land | Spanje |
Regio | Jerez de la Frontera |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Sluiting | Kurk |
Alcohol | 15% |
Temperatuur | 6-8°C |
Bewaarpotentie | 1 jaar na botteling |
Over Tio Pepe
TÃo Pepe, Jerez
TÃo Pepe, een symbool van uitmuntendheid in Jerez, produceert al bijna twee eeuwen lang Sherry van de hoogste kwaliteit. Van Fino tot Pedro Ximénez, elke Sherry van González Byass belichaamt een rijke traditie van innovatie en kwaliteit, perfect voor elke eetgelegenheid.
De Oorsprong van TÃo Pepe
Als het om Sherry gaat, onderscheidt één merk zich van de rest: TÃo Pepe. Dit wijnhuis werd in 1835 opgericht door de Spaanse wijnmaker Manuel Maria González Angel. Hij had oog voor kwaliteit en een passie voor innovatie. De naam "TÃo Pepe" is geïnspireerd op de bijnaam van zijn mentor en oom, José Angel y Vargas.
Na het experimenteren met verschillende rijpingsprocessen en wijngaardlocaties, koos hij uiteindelijk voor een oud gebouw in Jerez de la Frontera, dat de vaste thuisbasis zou worden van zijn bodega.
Meer over Tio Pepe