Franz Haas Manna
Speciale cuvee als eerbetoon
Helder goud van kleur. In de neus complexe aroma's van vlierbloesem, rozen blaadjes, perzik, abrikoos, peer en pistache. In de smaak wat mineraal tonen van vuursteen, een verfijnde structuur en een lange afdronk.
Helder goud van kleur. In de neus complexe aroma's van vlierbloesem, rozen blaadjes, perzik, abrikoos, peer en pistache. In de smaak wat mineraal tonen van vuursteen, een verfijnde structuur en een lange afdronk.
Wijnhuis | Franz Haas |
---|---|
Artikelnummer | 5915000 |
Inhoud (cl) | 75 |
Jaargang | 2022 |
Wijn type | Witte wijn |
Smaak | Aromatisch en kruidig wit |
Wijn spijs | Geweldig bij complexe gerechten die hoog in smaak zijn. Perfect bij sushi en sashimi (Japanse keuken) |
Druif | Chardonnay, Gewürztraminer, Kerner, Riesling, Sauvignon Blanc |
Druif omschrijving | Percentages onbekend |
Land | Italië |
Regio | Alto Adige |
Duurzaamheid | Duurzaam werkend |
Bodemtype | Kiezel |
Vinificatie | Chardonnay & Sauvignon Blanc in houten vaten en Riesling, Gewürztraminer en Kerner in RVS |
Lagering | Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten |
Lagering omschrijving | 10 maanden in RVS waarna nog enkele maanden in de fles |
Sluiting | Schroefdop |
Alcohol | 13% |
Temperatuur | 14-16°C |
Vegan | Nee |
Bewaarpotentie | 3-5 jaar |
Over Franz Haas
Franz Haas, Alto Adige
Ontdek de verfijnde elegantie van Franz Haas, een pionier in de Italiaanse wijnwereld sinds 1880. Gelegen in het adembenemende Alto Adige, specialiseert dit wijnhuis zich in aromatische wijnen, gekenmerkt door een unieke zuurgraad en artistieke labels. Met een toewijding aan de delicate Pinot Nero, belichaamt Franz Haas de perfecte harmonie tussen traditie en innovatie.
Geschiedenis en Traditie
Als het om kwaliteitswijn gaat, is er geen betere naam dan Franz Haas. Dit geliefde Italiaanse wijnhuis produceert al meer dan een eeuw voortreffelijke wijnen, en het streven naar uitmuntendheid is ongeëvenaard. Opgericht in 1880, wordt het wijnhuis altijd doorgegeven aan zonen met dezelfde naam, Franz. In de jaren '80 werd het grootste deel van de wijngaarden vernieuwd om nieuwe rassen aan te planten die beter passen bij het terroir van de streek.
Meer over Franz Haas