Franz Haas Pinot Nero Schweizer
Pinot Nero van wereldklasse
Diep robijnrood van kleur. In de neus volle aroma's van rode kersen, framboos en bosbessen met daarnaast kruidige tonen van peper en leer. Een sensationele smaak, elegant, mooie tannines met een subtiele structuur en verfijnde afdronk.
Diep robijnrood van kleur. In de neus volle aroma's van rode kersen, framboos en bosbessen met daarnaast kruidige tonen van peper en leer. Een sensationele smaak, elegant, mooie tannines met een subtiele structuur en verfijnde afdronk.
Wijnhuis | Franz Haas |
---|---|
Artikelnummer | 5925000 |
Inhoud (cl) | 75 |
Jaargang | 2020 |
Wijn type | Rode wijn |
Smaak | Aromatisch en kruidig rood |
Wijn spijs | Uitermate geschikt om te drinken bij wild (eend/fazant), konijn, rood vlees en verschillende kazen |
Druif | Pinot Nero |
Druif omschrijving | 100% Pinot Nero |
Land | Italië |
Regio | Alto Adige |
Duurzaamheid | Duurzaam werkend |
Bodemtype | Zand |
Vinificatie | RVS |
Lagering | Deels in de fles, Deels op eikenhouten vaten |
Lagering omschrijving | 12 maanden op houten vaten en nog 1 jaar in de fles |
Sluiting | Schroefdop |
Alcohol | 13,5% |
Temperatuur | 16-18°C |
Vegan | Nee |
Bewaarpotentie | 3-5 jaar |
Over Franz Haas
Franz Haas, Alto Adige
Ontdek de verfijnde elegantie van Franz Haas, een pionier in de Italiaanse wijnwereld sinds 1880. Gelegen in het adembenemende Alto Adige, specialiseert dit wijnhuis zich in aromatische wijnen, gekenmerkt door een unieke zuurgraad en artistieke labels. Met een toewijding aan de delicate Pinot Nero, belichaamt Franz Haas de perfecte harmonie tussen traditie en innovatie.
Geschiedenis en Traditie
Als het om kwaliteitswijn gaat, is er geen betere naam dan Franz Haas. Dit geliefde Italiaanse wijnhuis produceert al meer dan een eeuw voortreffelijke wijnen, en het streven naar uitmuntendheid is ongeëvenaard. Opgericht in 1880, wordt het wijnhuis altijd doorgegeven aan zonen met dezelfde naam, Franz. In de jaren '80 werd het grootste deel van de wijngaarden vernieuwd om nieuwe rassen aan te planten die beter passen bij het terroir van de streek.
Meer over Franz Haas