Le Mortelle Botrosecco

93 Wine Spectator
92 James Suckling
93 Wine Spectator
91 James Suckling

Krachtige Toscaan

Diep donker paars van kleur. In de neus aroma's van balsamico, bitterzoete bessen en een hint van vanille. In de smaak vind je tonen van rijp rood fruit die met de zachte tannines een mooie afdronk geven.

De naam ‘Botrosecco’ verwijst naar een oude, inmiddels opgedroogde, slotgracht op het landgoed. Le Mortelle is in 1999 aangekocht door de familie Antinori met de ambitie om schitterende en verrassende wijnen te maken van Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Sangiovese. In de wijnen van Le Mortelle vind je een kruidig aroma afkomstig van de typisch Toscaanse Mortella, een struik met wilde zwarte bes die je overal langs de kust tegenkomt. Deze struik is de inspiratie geweest voor de naam van het huis en ook in het logo van Le Mortelle vind je hem terug.

Wijnhuis Le Mortelle
Artikelnummer 4857000
Inhoud (cl) 75
Jaargang 2021
Wijn type Rode wijn
Smaak Vol en houtgelagerd rood
Wijn spijs Mooie begeleider voor verschillende lunchgerechten, pasta's, groentes en kalfsvlees
Druif Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Druif omschrijving 60% Cabernet Sauvignon 40% Cabernet Franc
Land Italië
Regio Toscane
Duurzaamheid Duurzaam werkend
Bodemtype Klei
Vinificatie RVS
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 12 maanden op kleine vaten (mix Sloveens en Frans eikenhout)
Sluiting Kurk
Alcohol 13,5%
Temperatuur 16-18°C
Vegan Nee
Bewaarpotentie 5-7 jaar
Le Mortelle Image

Over Le Mortelle

Le Mortelle, Toscane

Le Mortelle, gelegen in het veelbelovende Maremma in Toscane, staat bekend om zijn wijnen met een kruidig aroma, geïnspireerd door de lokale flora. De wijnen van Le Mortelle weerspiegelen de unieke combinatie van vulkanische bodems en het mediterrane klimaat, wat zorgt voor verfijnde smaken en een uitgesproken karakter.

De Historie van Maremma en Le Mortelle

Le Mortelle bevindt zich vlakbij Castiglione della Pescaia in Maremma, een regio die eeuwenlang onbekend bleef, maar nu bekend staat om zijn wijnproductie. Hoewel Maremma ooit een drassig gebied was, werd het in de 18e eeuw drooggelegd. Pas aan het einde van de 20e eeuw begon de wijnbouw hier echt te bloeien. De familie Antinori zag het enorme potentieel van deze regio en besloot er kwaliteitswijnen te produceren.

Meer over Le Mortelle

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten