Le Mortelle Botrosecco
Krachtige Toscaan
Diep donker paars van kleur. In de neus aroma's van balsamico, bitterzoete bessen en een hint van vanille. In de smaak vind je tonen van rijp rood fruit die met de zachte tannines een mooie afdronk geven.
Diep donker paars van kleur. In de neus aroma's van balsamico, bitterzoete bessen en een hint van vanille. In de smaak vind je tonen van rijp rood fruit die met de zachte tannines een mooie afdronk geven.
Wijnhuis | Le Mortelle |
---|---|
Artikelnummer | 4857000 |
Inhoud (cl) | 75 |
Jaargang | 2022 |
Wijn type | Rode wijn |
Smaak | Vol en houtgelagerd rood |
Wijn spijs | Mooie begeleider voor verschillende lunchgerechten, pasta's, groentes en kalfsvlees |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon |
Druif omschrijving | 60% Cabernet Sauvignon 40% Cabernet Franc |
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Duurzaamheid | Duurzaam werkend |
Bodemtype | Klei |
Vinificatie | RVS |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Lagering omschrijving | 12 maanden op kleine vaten (mix Sloveens en Frans eikenhout) |
Sluiting | Kurk |
Alcohol | 13,5% |
Temperatuur | 16-18°C |
Vegan | Nee |
Bewaarpotentie | 5-7 jaar |
Over Le Mortelle
Le Mortelle, Toscane
Le Mortelle, gelegen in het veelbelovende Maremma in Toscane, staat bekend om zijn wijnen met een kruidig aroma, geïnspireerd door de lokale flora. De wijnen van Le Mortelle weerspiegelen de unieke combinatie van vulkanische bodems en het mediterrane klimaat, wat zorgt voor verfijnde smaken en een uitgesproken karakter.
De Historie van Maremma en Le Mortelle
Le Mortelle bevindt zich vlakbij Castiglione della Pescaia in Maremma, een regio die eeuwenlang onbekend bleef, maar nu bekend staat om zijn wijnproductie. Hoewel Maremma ooit een drassig gebied was, werd het in de 18e eeuw drooggelegd. Pas aan het einde van de 20e eeuw begon de wijnbouw hier echt te bloeien. De familie Antinori zag het enorme potentieel van deze regio en besloot er kwaliteitswijnen te produceren.
Meer over Le Mortelle