Masi Brolo di Campofiorin
Een 'ripasso riserva' uit het hart van de Valpolicella Classico
Diep robijnrood van kleur. In de neus complexe aroma's van rijpe kersen, pruimen, zwarte bessen en bramen. In de smaak zijn het vooral de fruit aroma's die naar voren komen gecombineerd met subtiele tonen van tabak, cacao en vanille. Volle en verfijnde afdronk.
Diep robijnrood van kleur. In de neus complexe aroma's van rijpe kersen, pruimen, zwarte bessen en bramen. In de smaak zijn het vooral de fruit aroma's die naar voren komen gecombineerd met subtiele tonen van tabak, cacao en vanille. Volle en verfijnde afdronk.
Wijnhuis | Masi |
---|---|
Artikelnummer | 5004000 |
Inhoud (cl) | 75 |
Jaargang | 2020 |
Wijn type | Rode wijn |
Smaak | Vol en houtgelagerd rood |
Wijn spijs | Heerlijk bij pasta’s met rijke sauzen, risotto, gegrild rood vlees en belegen kazen. |
Druif | Corvina, Oseleta, Rondinella |
Druif omschrijving | 80% Corvina, 10% Rondinella, 10% Oseleta |
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Bodemtype | Alluviaal |
Vinificatie | Appasimento methode |
Lagering | Deels in de fles, Deels op eikenhouten vaten, Deels op grote houten vaten |
Lagering omschrijving | Minimaal 24 maanden op grote en kleine eikenhouten vaten waarna nog minimaal 4 maanden in de fles |
Sluiting | Kurk |
Alcohol | 14% |
Temperatuur | 16-18°C |
Vegan | Ja |
Bewaarpotentie | 15-20 jaar |
Over Masi
Masi, Valpolicella
Masi, een pionier in de Valpolicella, staat wereldwijd bekend om zijn Amarone-wijnen. Met de traditionele Appassimento-techniek en een focus op kwaliteit biedt Masi wijnen die de rijke traditie en het unieke terroir van de regio perfect belichamen.
De Ligging en Historie van Masi
De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het noordoosten van Italië. De eerste wijngaarden in Valpolicella werden al in 1772 aangekocht. Aan het roer van het bedrijf staat de familie Boscaini, die al meer dan zeven generaties verantwoordelijk is voor het verbouwen van druiven en het maken van wijn.
Meer over Masi