Masi Campofiorin
Een magische blend van Corvina, Rondinella en Molinara!
Intense robijnrood van kleur. In de neus expressieve aroma’s van zwarte kersen, pruimen, bosbessen en bramen met een hint van kaneel en vanille. De smaak heeft een stevige structuur met ronde tannines en een volle, lange afdronk.
Intense robijnrood van kleur. In de neus expressieve aroma’s van zwarte kersen, pruimen, bosbessen en bramen met een hint van kaneel en vanille. De smaak heeft een stevige structuur met ronde tannines en een volle, lange afdronk.
Wijnhuis | Masi |
---|---|
Artikelnummer | 5003000 |
Inhoud (cl) | 75 |
Jaargang | 2018 |
Wijn type | Rode wijn |
Smaak | Vol en houtgelagerd rood |
Wijn spijs | Heerlijk bij pasta’s met rijke sauzen, risotto, gegrild rood vlees en belegen kazen. |
Druif | Corvina, Molinara, Rondinella |
Druif omschrijving | 70% Corvina, 25% Rondinella, 5% Molinara |
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Bodemtype | Alluviaal |
Vinificatie | Appassimento Methode |
Lagering | Deels in de fles, Deels op eikenhouten vaten |
Lagering omschrijving | Minimaal 18 maanden op Sloveens en Franse vaten, daarna minimaal 3 maanden flesrijping |
Sluiting | Kurk |
Alcohol | 13% |
Temperatuur | 18°C |
Vegan | Ja |
Bewaarpotentie | 15-20 jaar |
Over Masi
Masi, Valpolicella
Masi, een pionier in de Valpolicella, staat wereldwijd bekend om zijn Amarone-wijnen. Met de traditionele Appassimento-techniek en een focus op kwaliteit biedt Masi wijnen die de rijke traditie en het unieke terroir van de regio perfect belichamen.
De Ligging en Historie van Masi
De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het noordoosten van Italië. De eerste wijngaarden in Valpolicella werden al in 1772 aangekocht. Aan het roer van het bedrijf staat de familie Boscaini, die al meer dan zeven generaties verantwoordelijk is voor het verbouwen van druiven en het maken van wijn.
Meer over Masi