Masi Campofiorin

91 James Suckling
92 Wine Enthusiast
90 Falstaff

Een magische blend van Corvina, Rondinella en Molinara!

Intense robijnrood van kleur. In de neus expressieve aroma’s van zwarte kersen, pruimen, bosbessen en bramen met een hint van kaneel en vanille. De smaak heeft een stevige structuur met ronde tannines en een volle, lange afdronk. 

Masi is de grondlegger van de techniek van dubbele fermentatie en deze wijn was meer dan 50 jaar geleden de eerste die op de markt kwam. Voeg daarbij de 18 maanden Sloveens en Frans hout en deze "Ripasso" geeft een heerlijk glas vol fruit, kracht en warmte. Heerlijk in balans.

Wijnhuis Masi
Artikelnummer 5003000
Inhoud (cl) 75
Jaargang 2018
Wijn type Rode wijn
Smaak Vol en houtgelagerd rood
Wijn spijs Heerlijk bij pasta’s met rijke sauzen, risotto, gegrild rood vlees en belegen kazen.
Druif Corvina, Molinara, Rondinella
Druif omschrijving 70% Corvina, 25% Rondinella, 5% Molinara
Land Italië
Regio Veneto
Bodemtype Alluviaal
Vinificatie Appassimento Methode
Lagering Deels in de fles, Deels op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving Minimaal 18 maanden op Sloveens en Franse vaten, daarna minimaal 3 maanden flesrijping
Sluiting Kurk
Alcohol 13%
Temperatuur 18°C
Vegan Ja
Bewaarpotentie 15-20 jaar
Masi Image

Over Masi

Masi, Valpolicella

Masi, een pionier in de Valpolicella, staat wereldwijd bekend om zijn Amarone-wijnen. Met de traditionele Appassimento-techniek en een focus op kwaliteit biedt Masi wijnen die de rijke traditie en het unieke terroir van de regio perfect belichamen.

De Ligging en Historie van Masi

De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het noordoosten van Italië. De eerste wijngaarden in Valpolicella werden al in 1772 aangekocht. Aan het roer van het bedrijf staat de familie Boscaini, die al meer dan zeven generaties verantwoordelijk is voor het verbouwen van druiven en het maken van wijn.

Meer over Masi

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten