Masi Tupungato Passo Blanco Bio

90 James Suckling
90 James Suckling

Unieke Pinot Grigio uit Argentinië

Licht stro geel van kleur. In de neus volle aroma's van ananas, mango, grapefruit, citroen en groene appel met een hint van gedroogd fruit. De smaak heeft een soepele structuur met veel sappige fruit tonen en een lange, verfijnde afdronk.

Op het wijnhuis Tupungato in Mendoza in Argentinië wordt door MASI na jaren van experimenteren de appassimento techniek voor het eerst toegepast op de Pinot Grigio druif. Om ultieme concentratie te verkrijgen zijn de druiven voor 15 dagen gedroogd voor de persing wat een rijke, geconcentreerde smaak tot gevolg heeft. Een unicum dat MASI vanuit Italië naar Argentinië heeft gebracht en met succes!

Wijnhuis Masi Tupungato
Artikelnummer 5080000
Inhoud (cl) 75
Jaargang 2024
Wijn type Witte wijn
Smaak Fruitig en aromatisch wit
Wijn spijs Geweldig bij gegrilde vis, schaal- en schelpdieren of als verrassend aperitief
Druif Pinot Grigio, Torrontés
Druif omschrijving 60% Pinot Grigio, 40% Torrontés
Land Argentinië
Regio Mendoza
Duurzaamheid Biologisch gecertificeerd
Bodemtype Kiezel
Vinificatie RVS
Lagering Deels in de fles, Deels in roestvrijstalen tanks
Lagering omschrijving 6 maanden in RVS waarna nog minimaal 45 dagen in de fles
Sluiting Schroefdop
Alcohol 12,5%
Temperatuur 8-10°C
Vegan Ja
Bewaarpotentie 1-3 jaar
Masi Tupungato Image

Over Masi Tupungato

Masi Tupungato: Baanbrekend in de Argentijnse Wijnbouw

Masi Tupungato

Masi Tupungato, een pionier in de Argentijnse wijnbouw, experimenteert met een unieke combinatie van inheemse Italiaanse en Argentijnse druivensoorten. Gelegen in de Uco-vallei, maakt dit wijnhuis gebruik van de traditionele appassimento-techniek om wijnen te produceren die rijk en complex zijn, met een duidelijk onderscheidend karakter.

Een Venetiaanse Invloed in Argentinië

Masi Tupungato is een wijnbouwproject van de Italiaanse wijnmakers van Masi, gelegen in de Tupungato-vallei aan de voet van de gelijknamige vulkaan. Masi heeft hier de perfecte klimatologische omstandigheden gevonden voor haar druiven en maakt gebruik van de vinificatietechnieken uit de Venetiaanse regio, met name de appassimento-techniek waarin Masi excelleert.

Meer over Masi Tupungato

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten