Masi Tupungato Passo Doble Bio

92 James Suckling

Prachtige wijn uit Argentinië

Intense robijnrode kleur. In de neus volle aroma’s van rode kersen, aalbessen, frambozen en zoete kruiden, zoals kaneel en vanille. De smaak heeft een volle structuur met een licht rest zoetje door de ripasso rijping wat voor een volle afdronk zorgt.

Masi is de grondlegger van de techniek van dubbele fermentatie gebruikt voor Ripasso en Amarone. Zij kwamen meer dan 50 jaar geleden met de eerste Ripasso 'Campofiorin' op de markt. 20 jaar geleden trof Sandro Boscaini van Masi in Tupuganto de ideale omstandigheden om een Argentijnse 'Ripasso' te maken. Hij koos voor de lokale held Malbec en de Venetiaanse grootheid Corvina, deze laatste wordt voor vergisting gedroogd op bamboematten. Dit maakt deze "Ripasso" een heerlijk glas vol fruit, kracht en warmte wat prachtig in balans is met een hoog bewaarpotentieel en ook nog eens Biologisch Gecertificeerd is.

Wijnhuis Masi Tupungato
Artikelnummer 5081000
Inhoud (cl) 75
Jaargang 2021
Wijn type Rode wijn
Smaak Vol en houtgelagerd rood
Wijn spijs Heerlijk bij pasta’s met rijke sauzen, risotto, gegrild rood vlees en belegen kazen.
Druif Corvina, Malbec
Druif omschrijving Percentages onbekend
Land Argentinië
Regio Mendoza
Duurzaamheid Biologisch gecertificeerd
Bodemtype Kiezel
Vinificatie RVS
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Sluiting Schroefdop
Alcohol 14%
Temperatuur 18°C
Vegan Nee
Bewaarpotentie Op dronk en nog 8 jaar na het oogstjaar te bewaren
Masi Tupungato Image

Over Masi Tupungato

Masi Tupungato: Baanbrekend in de Argentijnse Wijnbouw

Masi Tupungato

Masi Tupungato, een pionier in de Argentijnse wijnbouw, experimenteert met een unieke combinatie van inheemse Italiaanse en Argentijnse druivensoorten. Gelegen in de Uco-vallei, maakt dit wijnhuis gebruik van de traditionele appassimento-techniek om wijnen te produceren die rijk en complex zijn, met een duidelijk onderscheidend karakter.

Een Venetiaanse Invloed in Argentinië

Masi Tupungato is een wijnbouwproject van de Italiaanse wijnmakers van Masi, gelegen in de Tupungato-vallei aan de voet van de gelijknamige vulkaan. Masi heeft hier de perfecte klimatologische omstandigheden gevonden voor haar druiven en maakt gebruik van de vinificatietechnieken uit de Venetiaanse regio, met name de appassimento-techniek waarin Masi excelleert.

Meer over Masi Tupungato

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten

loader
Bezig met laden...