Noé Pedro Ximénez V.O.R.S.
Buitengewoon zoet!
Diep donkerbruine van kleur. In de neus volle aroma's van karamel, appelstroop, gedroogde vijgen, rozijnen en noten. De smaak heeft een volle, bijna stroperige structuur door de aanwezige rest suiker wat een volle, pittige en fluweelzachte afdronk geeft.
Noé is de naam van de allerbeste 'PX' van González Byass, de diep donkerbruine, bijna zwarte wijn uit Jerez wordt gemaakt van de pedro ximenez-druif. Aroma's van karamel, appelstroop, gedroogde vijgen, rozijnen en noten. De afdronk is vol, pittig en fluweelzacht.
Diep donkerbruine van kleur. In de neus volle aroma's van karamel, appelstroop, gedroogde vijgen, rozijnen en noten. De smaak heeft een volle, bijna stroperige structuur door de aanwezige rest suiker wat een volle, pittige en fluweelzachte afdronk geeft.
Wijnhuis | Tio Pepe |
---|---|
Artikelnummer | 1924000 |
Inhoud (cl) | 37 |
Wijn type | Sherry |
Smaak | Zoet |
Wijn spijs | Het is al eigenlijk een dessert op zichzelf, maar het combineert ook exceptioneel goed met desserts van bittere chocolade, ijs, en blauwe intense kazen zoals Cabrales of Roquefort. |
Druif | Pedro Ximénez |
Druif omschrijving | 100% Pedro Ximenez |
Land | Spanje |
Regio | Jerez de la Frontera |
Bodemtype | Mergel |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Sluiting | Kurk |
Alcohol | 15,5% |
Temperatuur | 12-14°C |
Vegan | Ja |
Bewaarpotentie | Op dronk |
Over Tio Pepe
Tío Pepe, Jerez
Tío Pepe, een symbool van uitmuntendheid in Jerez, produceert al bijna twee eeuwen lang Sherry van de hoogste kwaliteit. Van Fino tot Pedro Ximénez, elke Sherry van González Byass belichaamt een rijke traditie van innovatie en kwaliteit, perfect voor elke eetgelegenheid.
De Oorsprong van Tío Pepe
Als het om Sherry gaat, onderscheidt één merk zich van de rest: Tío Pepe. Dit wijnhuis werd in 1835 opgericht door de Spaanse wijnmaker Manuel Maria González Angel. Hij had oog voor kwaliteit en een passie voor innovatie. De naam "Tío Pepe" is geïnspireerd op de bijnaam van zijn mentor en oom, José Angel y Vargas.
Na het experimenteren met verschillende rijpingsprocessen en wijngaardlocaties, koos hij uiteindelijk voor een oud gebouw in Jerez de la Frontera, dat de vaste thuisbasis zou worden van zijn bodega.
Meer over Tio Pepe