Bodega Son Mayol

Spanje

Bodega Son Mayol

Bodega Son Mayol, Mallorca

Maak kennis met Bodega Son Mayol, een nieuwkomer die traditie en innovatie mengt in de Tramuntana-heuvels van Mallorca. Onder leiding van de legendarische Patrick León, belichaamt deze bodega een erfenis van kwaliteit en toewijding, voortgezet door zijn zoon, met wijnen die de diversiteit en rijkdom van hun terroir vangen.

Het ontstaan van Bodega Son Mayol

Bodega Son Mayol werd begin 2016 in gebruik genomen. De wijnmakerij inclusief bijbehorende faciliteiten zijn ontworpen door de beroemde Spaanse architect Javier Campos. Het doel tijdens de ontwerpfase was om de gehele bodega harmonieus in het landschap van de Tramuntana-heuvels van Mallorca te laten passen.

Unieke ligging en terroir van Son Mayol

Son Mayol is gelegen in een vallei en beslaat bijna 60 hectare aan wijngaarden, verspreid over 35 locaties. Blootgesteld aan alle vier de windstreken zorgt dit voor een wisselend microklimaat van zon, wind en regen; dit alles draagt bij aan de kwaliteit van het terroir en resulteert in totaal verschillende wijnen – zelfs met dezelfde druivensoorten.

Image
Image

De Legendarische oenoloog

Patrick León, de legendarische oenoloog die beheerder en wijnmaker was van diverse grote wijnhuizen in de Bordeaux, werkte onder andere 20 jaar bij het beroemde Château Mouton Rothschild. Zijn meest recente project was Bodega Son Mayol.

Patrick was een belangrijk man tijdens de oprichting. Zo ontwierp hij de nieuwe wijngaard. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor de eerste druiventeelt, de uitbreiding van de wijnkelder, het gehele wijnrijpingsproces en de opleiding van het personeel. Een groot deel van wat Bodega Son Mayol tegenwoordig produceert (topklasse wijnen), is te danken aan Patrick's grote kennis, onvermoeibare toewijding en diepe liefde voor wijnmaken. Kort na het voltooien van de oogst van 2018 kwam hij helaas te overlijden. Zijn werkzaamheden worden nu voortgezet door zijn zoon Bertrand León.

Ultra Moderne Faciliteiten bij Bodega Son Mayol

De bodega is zo ontworpen dat het zwaartekrachtprincipe zijn werk uit kan oefenen. Zo vallen de druiven direct in de fermentatievaten en vervolgens in de houten vaten zonder gebruik te maken van pompen. Dit principe is mogelijk gemaakt door de faciliteit over drie verdiepingen te verdelen. Voor het verwerken, rijpen en bottelen van de wijnen wordt gebruikgemaakt van de modernste methodes en technieken.

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten