Cantina Sava

Italië

Cantina Sava

Cantina Sava, Salento

In de zonovergoten velden van Salento vindt Cantina Sava haar thuis, waar de traditionele alberello-methode zorgt voor de uitmuntende Primitivo di Manduria. Deze wijnmakerij combineert traditie met innovatie, wat resulteert in wijnen die intens van smaak zijn en het verhaal vertellen van hun rijke, zuidelijke wortels.

De Alberello-Methode en Ideale Condities

De wijnkelder van Cantina Sava ligt in Salento, de bakermat van de Primitivo di Manduria-druif. De druiven worden volgens de meer dan 2000 jaar oude alberello-methode gecultiveerd, waarbij de ranken in lage, dichte struiken groeien zonder draad- of houtwerk.

Image
Cantina Sava

De Beste Wijnranken

Na meer dan 10 jaar onderzoek selecteerden de wijnmakers van Cantina Sava de beste wijngaarden in Sava. Het gebied wordt beschouwd als uiterst geschikt voor de Primitivo-druif, met een droog klimaat, intens zonlicht, en verkoelende bries van twee zeeën die zorgen voor ideale omstandigheden.

Aandacht voor Detail

Cantina Sava volgt de delicate fasen van de oogst nauwgezet op. De druiven worden voor zonsopgang met de hand geplukt om de complexe aroma’s te behouden en worden onmiddellijk naar de kelder gebracht voor de eerste fase van wijnbereiding.

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten

loader
Bezig met laden...