Lapostolle

Chili

Lapostolle

Lapostolle, Wereldklasse Wijnen

Lapostolle

Lapostolle, gelegen in de Colchagua Vallei in Chili, is toegewijd aan het produceren van wereldklasse wijnen met een sterke Franse invloed. Hun wijnen, zoals de beroemde Cuvée Alexandre, zijn een toonbeeld van vakmanschap en duurzaamheid, en hebben internationaal erkenning gekregen voor hun kwaliteit en complexiteit.

De Oorsprong van Lapostolle

Lapostolle werd in 1994 opgericht door Alexandra Marnier-Lapostolle en haar man Cyril de Bournet. Ze hebben een lange geschiedenis in de wereld van de wijnbouw. Het tweetal was al lang geïnteresseerd in het aanleggen van een eigen wijngaard en zag daarvoor een kans in de Chileense Colchagua Vallei. Met zijn diversiteit aan bodems en ideale klimaatomstandigheden is deze vallei perfect voor het maken van kwaliteitswijnen.

Franse Technieken en Chileense Terroirs

Na de aankoop van een groot stuk land in de vallei begonnen ze wijnstokken te planten met enkele van de meest bekende Franse variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Carménère. Van daaruit ontwikkelden ze hun eigen unieke stijl van wijnmaken, waarbij ze traditionele Franse technieken vermengden met plaatselijke kenmerken van de vruchtbare Chileense bodem om hiermee iets unieks te creëren. En met succes!

Image
Image

Wereldklasse Wijnen

Het doel van Lapostolle is simpel maar ambitieus: wereldklasse wijnen maken. De wijnen zijn wereldwijd bekend om de constante superieure kwaliteit. Dit komt onder meer tot uiting in de grote prijzen die de wijnen winnen. Bekend wijncriticus James Suckling gaf de Clos Apalta 2014 de maximale 100 punten. En toen was daar de Clos Apalta 2015, door James beoordeeld als een nog betere wijn dan de 2014 oogst. Het is echter niet mogelijk om nog meer dan 100 punten te geven. Dat er twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen is werkelijk uniek. En dat de 2017 oogst óók 100 punten kreeg, maakte het plaatje compleet.

Duurzaamheid als Kernwaarde

Wat Lapostolle echt onderscheidt van andere wijnhuizen is de inzet voor duurzaamheid. Het hele landgoed wordt beheerd volgens biodynamische praktijken, wat betekent dat alle activiteiten worden uitgevoerd met respect voor de natuur en zonder gebruik van chemicaliën. De wijngaarden van Lapostolle zijn ingedeeld in blokken en worden op alle omstandigheden gemonitord en geïrrigeerd. Er wordt alles aan gedaan om de biodiversiteit te vergroten.

Vruchtbaarheid van de wijngaard wordt gestimuleerd door diverse bodembedekkers en compost te gebruiken. Overvloedig water wordt opgevangen en hergebruikt voor irrigatie. De flessen zijn grotendeels gemaakt van gerecycled glas en de Clos Apalta kisten zijn gemaakt van duurzaam gecertificeerd hout.

Dit heeft geresulteerd in het officiële duurzaamheidscertificaat volgens de Wines of Chile Sustainability Code. Dit certificaat staat bekend als een van de beste certificaten en heeft niet alleen betrekking op de wijngaard en het wijnhuis, maar ook op de menselijke en zakelijke aspecten binnen de keten.

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten