Le Mortelle

Italië

Le Mortelle

Le Mortelle, Toscane

Le Mortelle, gelegen in het veelbelovende Maremma in Toscane, staat bekend om zijn wijnen met een kruidig aroma, geïnspireerd door de lokale flora. De wijnen van Le Mortelle weerspiegelen de unieke combinatie van vulkanische bodems en het mediterrane klimaat, wat zorgt voor verfijnde smaken en een uitgesproken karakter.

De Historie van Maremma en Le Mortelle

Le Mortelle bevindt zich vlakbij Castiglione della Pescaia in Maremma, een regio die eeuwenlang onbekend bleef, maar nu bekend staat om zijn wijnproductie. Hoewel Maremma ooit een drassig gebied was, werd het in de 18e eeuw drooggelegd. Pas aan het einde van de 20e eeuw begon de wijnbouw hier echt te bloeien. De familie Antinori zag het enorme potentieel van deze regio en besloot er kwaliteitswijnen te produceren.

Image
Le Mortelle

Unieke Wijnbouw op Drooggelegde Bodems

Net zoals de beroemde Médoc-regio in Bordeaux, kent Maremma een geschiedenis van drooggelegde moerassen die later werden omgezet in wijngaarden. Deze bodems, in combinatie met het mediterrane klimaat, bieden perfecte omstandigheden voor het produceren van topwijnen.

De Kruiden van Le Mortelle

Wat Le Mortelle onderscheidt, is het kruidige aroma dat terugkomt in de wijnen. Dit aroma is afkomstig van de Mortella, een typisch Toscaanse struik met wilde zwarte bessen, die overal in de regio te vinden is. Deze struik inspireerde de naam van het wijnhuis en is tevens terug te vinden in het logo van Le Mortelle.

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten

loader
Bezig met laden...