Prunotto

Italië

Prunotto

Prunotto, Piëmonte

Prunotto, gelegen in het iconische Piëmonte, produceert wereldberoemde wijnen zoals Barolo en Barbaresco. Met een focus op Nebbiolo en Barbera biedt Prunotto wijnen die de kracht en elegantie van de regio perfect belichamen.

Ligging en Historie van Prunotto

In het noordwesten van Italië, ten zuiden van Turijn, ligt Piëmonte, een van de meest bijzondere wijnstreken van Italië. Dit glooiende landschap is de thuisbasis van de wereldberoemde Barolo en Barbaresco. In 1989 begon een belangrijk hoofdstuk voor Prunotto toen de familie Antinori het estate overnam. Albiera, de oudste dochter van Piero Antinori, heeft met respect voor de lokale druivensoorten en methodes de kwaliteit van de wijnen naar topniveau gebracht.

Image
Image

Prunotto: Nebbiolo en Barbera

Nebbiolo en Barbera zijn de belangrijkste druiven van de regio. Nebbiolo is de druif achter de grote Barolo en Barbaresco-wijnen, bekend om hun kracht, complexiteit, en groot bewaarpotentieel. Barbera, de minder bekende van de twee, staat inmiddels op gelijke hoogte. Dankzij nieuwe wijnmaaktechnieken wordt het potentieel van deze druif volledig benut, wat resulteert in fruitige wijnen met veel diepgang.

Barolo: Het Visitekaartje van Prunotto

De Barolo is een van de meest gevraagde wijnen in toprestaurants. Prunotto was het eerste wijnhuis in het gebied dat in 1961 een single vineyard Barolo Bussia produceerde. Vandaag de dag blijft de Barolo van Prunotto een fantastische vertegenwoordiger van het gebied.

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten