Secastilla

Spanje

Secastilla

Secastilla, Somontano

Gelegen in een afgelegen hoek van Somontano, staat Secastilla bekend om zijn toegewijde benadering van wijnbouw. Hier, waar de dag- en nachttemperaturen sterk variëren, produceren ze wijnen die niet alleen de regio representeren, maar ook een diepere verbinding met het land en zijn geschiedenis belichamen.

De Oorsprong van Secastilla

Secastilla is een Spaanse ‘bodega’ in de regio Somontano. Het ligt in een klein verborgen gebied aan de voet van de Pyreneeën. De naam Secastilla is afgeleid van de zeven kastelen (septum castella) welke over de vallei uitkijken.

Secastilla ligt in een gebied dat niet alleen ideaal is voor de aanplant van wijnstokken, maar ook voor olijfbomen en amandelbomen. De stenige, luchtige hellingen liggen op meer dan 700 meter boven de zeespiegel, waarvan de bodems zijn samengesteld uit veelkleurige klei, mergel en rood gips.

Image
Image

Klimaat, bodem en ligging

In wijnregio Somontano heerst een groot verschil tussen dag- en nachttemperatuur. Overdag is het veelal warm, waarbij de druif krachtige zonnestralen vangt dankzij haar oriëntatie op het zuiden. De klimatologische omstandigheden zorgen ervoor dat Secastilla wijnen kan verbouwen die zich onderscheiden van de rest van de wijnen uit de Somontano wijnregio.

De Wijnbouw van Secastilla

Secastilla maakt enkel en alleen wijnen van zeer hoge kwaliteit. Deze topkwaliteit kunnen zij waarborgen dankzij traditionele wijnbouw. Het plukken wordt met de hand gedaan en de gisting en rijping van de druif en de wijn gebeurt uitsluitend op natuurlijke wijze - dus zónder toevoeging van chemische elementen zoals meststoffen, herbiciden of insecticiden.

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten