Wijnen van Vall Llach
Duurzaam en Biologisch
Onder leiding van Albert Costa, zoon van Enric, richt Vall Llach zich op het produceren van hoogstaande wijnen. De wijnen worden gemaakt van lokale druiven zoals Cariñena en Garnacha, naast internationale rassen als Cabernet Sauvignon en Syrah. Albert kiest voor een stijl waarbij de wijnen eerder drinkbaar zijn, maar ook goed kunnen ouderen.
Sinds 2010 werkt Vall Llach biologisch en vanaf de oogst van 2023 zullen de wijnen officieel gecertificeerd zijn. De wijngaarden worden duurzaam onderhouden, waarbij zelfs ezels worden ingezet om de grond te bewerken en onkruid op natuurlijke wijze te bestrijden.
Met een productie van zo’n 100.000 flessen per jaar, verdeeld over acht wijnen, blijft Vall Llach een belangrijke speler in Priorat. De topwijn, Mas de la Rosa, behoort zelfs tot de drie Grand Cru wijnen van Priorat, wat de uitzonderlijke kwaliteit van Vall Llach benadrukt.