Vilarnau

Spanje

Vilarnau

Vilarnau, Penedès

In de schaduw van Barcelona produceert Vilarnau cava's die de essentie van Penedès vangen. Elk bruisend glas, gemaakt met respect voor milieu en traditie, is een testament van hun streven naar uitmuntendheid en hun toewijding aan duurzaamheid. Proef de kwaliteit die alleen kan komen van een huis dat zich volledig inzet voor het ambacht.

Exclusieve Cava’s uit Penedès

In Spanje, in de wijnregio Penedès vlakbij Barcelona, ligt wijnhuis Vilarnau. Deze wijnmakerij is met haar 20 hectare wellicht klein van formaat, maar groots in het maken van exclusieve cava's! Op traditionele en ambachtelijke wijze maar met hypermoderne apparatuur, maakt wijnhuis Vilarnau cava's van topkwaliteit. De eerste cava met het label Vilarnau werd in 1949 gecreëerd en tot op heden weten de wijnmakers nog steeds een wijn van uitzonderlijke klasse te waarborgen.

Image
Image

Innovatief

De cava's van wijnhuis Vilarnau staan bekend om de voortreffelijke frisse tonen. Om deze eigenschap en de kwaliteit van de wijn te waarborgen, worden de druiven 's nachts geoogst en direct geperst. Daarnaast zet dit wijnhuis zich optimaal in om CO2-uitstoot te verminderen. Dat gebeurt niet alleen middels biologische landbouw en wijnbouw, maar vooral dankzij vele creatieve oplossingen en strenge regels. Zo wordt regenwater van het dak opgevangen en hergebruikt als sproeiwater voor de wijngaarden. Afval wordt gescheiden, hergebruikt en gerecycled. Tevens hebben feromonen plaatsgemaakt voor herbiciden, om insectenplagen te voorkomen.

Strenge Kwaliteitsnormen

Een cava van topkwaliteit krijg je niet zomaar. Daarvoor is veel liefde en toewijding nodig, maar vooral het begrijpen van en het meebewegen met de natuur. De nieuwe classificatie Guarda Superior geeft garantie voor een voortreffelijk meesterwerk dat is gemaakt met de allerhoogste kwaliteitsnormen en toewijding. Vilarnau ligt op 250 meter boven de zeespiegel, met wijnstokken geworteld op een landgoed van kalk en klei. De druiven zelf ervaren een optimale, natuurlijke vorm van ventilatie: de bergen van Montserrat rondom bieden bescherming tegen koude Pyreneese winden. Dagelijks vangen de druiven slechts een klein briesje uit de Middellandse Zee. Perfect, vooral in combinatie met het aantal uren zonlicht dat de druif nodig heeft. Al deze elementen samen zorgen voor een optimale rijping van de druiven.

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten