Wijnen van Vilarnau
Innovatief
De cava's van wijnhuis Vilarnau staan bekend om de voortreffelijke frisse tonen. Om deze eigenschap en de kwaliteit van de wijn te waarborgen, worden de druiven 's nachts geoogst en direct geperst. Daarnaast zet dit wijnhuis zich optimaal in om CO2-uitstoot te verminderen. Dat gebeurt niet alleen middels biologische landbouw en wijnbouw, maar vooral dankzij vele creatieve oplossingen en strenge regels. Zo wordt regenwater van het dak opgevangen en hergebruikt als sproeiwater voor de wijngaarden. Afval wordt gescheiden, hergebruikt en gerecycled. Tevens hebben feromonen plaatsgemaakt voor herbiciden, om insectenplagen te voorkomen.
Strenge Kwaliteitsnormen
Een cava van topkwaliteit krijg je niet zomaar. Daarvoor is veel liefde en toewijding nodig, maar vooral het begrijpen van en het meebewegen met de natuur. De nieuwe classificatie Guarda Superior geeft garantie voor een voortreffelijk meesterwerk dat is gemaakt met de allerhoogste kwaliteitsnormen en toewijding. Vilarnau ligt op 250 meter boven de zeespiegel, met wijnstokken geworteld op een landgoed van kalk en klei. De druiven zelf ervaren een optimale, natuurlijke vorm van ventilatie: de bergen van Montserrat rondom bieden bescherming tegen koude Pyreneese winden. Dagelijks vangen de druiven slechts een klein briesje uit de Middellandse Zee. Perfect, vooral in combinatie met het aantal uren zonlicht dat de druif nodig heeft. Al deze elementen samen zorgen voor een optimale rijping van de druiven.