Vall Llach Porrera Vi de Vila Blanc

92 Robert Parker
91 Guia Penin

Uitzonderlijke Garnacha Blanca met lichte houtrijping, een geweldige eetwijn!

Helder strogeel van kleur. In de neus verfijnde aroma's van gele appel, peer en citroenschil met een hint van kamperfoelie, witte bloesem en rozemarijn. De structuur heeft een licht vettige structuur met een sappige, stevige afdronk. 

Deze mono-varietal van 100% Garnacha Blanca is afkomstig van 3 wijngaarden in het dorp Porrera, 1 van de 12 officiële wijndorpen in Priorat - ‘Vi de Vila’ genaamd. De combinatie van rijp fruit, een subtiel bittertje en een lange afdronk maakt dit een echte eetwijn.

Wijnhuis Vall Llach
Artikelnummer 1301000
Inhoud (cl) 75
Jaargang 2023
Wijn type Witte wijn
Smaak Aromatisch en kruidig wit
Wijn spijs Perfect bij diverse magere visgerechten, zowel rauw als gegrild, schaal- en schelpdieren en gevogelte.
Druif Garnacha Blanca
Druif omschrijving 100% Garnacha Blanca
Land Spanje
Regio Catalonië
Duurzaamheid Biologisch werkend, Duurzaam werkend
Bodemtype Llicorella
Vinificatie RVS
Lagering 100% op grote houten vaten
Lagering omschrijving 3 maanden op grote Frans eikenhouten vaten
Sluiting Kurk
Alcohol 14,5%
Temperatuur 8-10°C
Vegan Nee
Bewaarpotentie 1-3 jaar
Vall Llach Image

Over Vall Llach

Vall Llach, Priorat

Priorat, gelegen in Catalonië, Spanje, is een van de meest prestigieuze wijngebieden van het land, bekend om zijn steile heuvels en bijzondere terroir. Het staat samen met Rioja op het hoogste niveau van Spaanse wijnclassificatie: D.O.Ca. (Denominación de Origen Calificada). Met slechts 2.000 hectare aan wijngaarden produceert Priorat wijnen van uitzonderlijke kwaliteit, ondanks de lage productievolumes.

In het dorp Porrera, waar Vall Llach gevestigd is, zorgen de koele zeewind en frisse nachten voor een ideaal klimaat voor de Cariñena-druif. Deze druif speelt een belangrijke rol in de wijnen van Vall Llach en geeft de wijnen uit Porrera het unieke karakter.

De Oorsprong van Vall Llach

Vall Llach werd in de jaren ‘90 opgericht door de Catalaanse zanger Lluis Llach en Enric Costa. Het doel was niet alleen om wijn van topkwaliteit te produceren, maar ook om de lokale gemeenschap van Porrera te ondersteunen. Door de prijzen van druiven te verhogen en oude wijngaarden nieuw leven in te blazen, werd economische vooruitgang in de regio gestimuleerd.

Meer over Vall Llach

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten