Vall Llach Priorat de Vall Llach

Een Priorat gemaakt van zeer oude wijnstokken met een opbrengst van nog geen 300 gram druiven per stok!

Dieppaars van kleur met een garnaat rode zweem. In de neus volle aroma's van pruimen, zwarte kers en braam met een hint van chocolade, vanille en kruiden. De smaak heeft een stevige structuur door de aanwezige tannines met een frisse mineraliteit en een volle, lange afdronk.  

Deze wijn wordt samengesteld uit druiven afkomstig van zeer oude wijnstokken van geselecteerde wijngaarden van wijnboeren uit de top 3 wijndorpen in Priorat; Porrera, Torroja del Priorat en Escaladei. Met deze wijnboeren werkt Vall Llach al samen sinds de oprichting in 1998. Wijnmaker Albert Costa maakt met de 100+ jaar oude Cariñena druiven, aangevuld met 10% Garnacha, een uitzonderlijke wijn – een Priorat pur sang!

Wijnhuis Vall Llach
Artikelnummer 1313000
Inhoud (cl) 75
Jaargang 2022
Wijn type Rode wijn
Smaak Vol en houtgelagerd rood
Wijn spijs Heerlijk bij diverse vleesgerechten van rund-, lamsvlees en wild.
Druif Cariñena, Garnacha
Druif omschrijving 90% Cariñena, 10% Garnacha
Land Spanje
Regio Pays d'Oc
Duurzaamheid Biologisch werkend, Duurzaam werkend
Bodemtype Llicorella
Vinificatie RVS
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 12 maanden in Frans eikenhouten vaten
Sluiting Kurk
Alcohol 14,5%
Temperatuur 16-18°C
Vegan Nee
Bewaarpotentie 10-15 jaar
Vall Llach Image

Over Vall Llach

Vall Llach, Priorat

Priorat, gelegen in Catalonië, Spanje, is een van de meest prestigieuze wijngebieden van het land, bekend om zijn steile heuvels en bijzondere terroir. Het staat samen met Rioja op het hoogste niveau van Spaanse wijnclassificatie: D.O.Ca. (Denominación de Origen Calificada). Met slechts 2.000 hectare aan wijngaarden produceert Priorat wijnen van uitzonderlijke kwaliteit, ondanks de lage productievolumes.

In het dorp Porrera, waar Vall Llach gevestigd is, zorgen de koele zeewind en frisse nachten voor een ideaal klimaat voor de Cariñena-druif. Deze druif speelt een belangrijke rol in de wijnen van Vall Llach en geeft de wijnen uit Porrera het unieke karakter.

De Oorsprong van Vall Llach

Vall Llach werd in de jaren ‘90 opgericht door de Catalaanse zanger Lluis Llach en Enric Costa. Het doel was niet alleen om wijn van topkwaliteit te produceren, maar ook om de lokale gemeenschap van Porrera te ondersteunen. Door de prijzen van druiven te verhogen en oude wijngaarden nieuw leven in te blazen, werd economische vooruitgang in de regio gestimuleerd.

Meer over Vall Llach

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten