Antinori Fattoria Aldobrandesca Aleatico

Unieke dessert wijn!

Helder robijnrood van kleur. In de neus volle aroma's van rode kersen, pruimen en frambozen met een hint van wilde rozen. De smaak heeft een licht stroperige, zachte structuur wat voor een volle en lange afdronk zorgt. 

Zéér unieke wijn van een bijzondere druivensoort die alleen in de omgeving van Sovana in het zuiden van Toscane groeit. Onder leiding van de Antinori familie zijn de wijnmakers van Fattoria Aldobrandesca op zoek gegaan naar de beste wijngaarden voor deze lokale druif en komt de eerste jaargang van deze wijn alweer uit 1997.

Wijnhuis Fattoria Aldobrandesca
Artikelnummer 4942000
Inhoud (cl) 50
Jaargang 2022
Wijn type Dessertwijn
Smaak Zoet
Wijn spijs Heerlijk bij zoete dessert of zachte kazen.
Druif Aleatico
Druif omschrijving 100% Aleatico
Land Italië
Regio Toscane
Bodemtype Vulkanisch
Vinificatie 50% direct na oogst, 50% na 30 dagen indrogen. RVS vergisting
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Lagering omschrijving RVS
Sluiting Kurk
Alcohol 14%
Temperatuur 10-12°C
Vegan Nee
Bewaarpotentie 3-5 jaar
Fattoria Aldobrandesca Image

Over Fattoria Aldobrandesca

Fattoria Aldobrandesca, Toscane

Fattoria Aldobrandesca, gelegen in het zuiden van Toscane, richt zich op het herontdekken en verfijnen van oude lokale druivensoorten. Dit wijnhuis produceert wijnen met een sterke territoriale identiteit, waaronder de uitzonderlijke Aleatico, die de unieke kenmerken van de regio weerspiegelt.

Wijngaarden van Fattoria Aldobrandesca

De wijngaarden van Fattoria Aldobrandesca liggen op de hellingen van het dorp Sovana, omringd door prachtig natuurschoon en het bijzondere architectonische erfgoed van de regio. De wijn "Vie Cave" is vernoemd naar de oude gangenstelsels die door de Etrusken uit turfsteen zijn gehouwen. Na veel experimenten bleek de Malbec-druif uitstekend te gedijen in deze zone dankzij de bijzondere eigenschappen van tufsteen, dat tot 20% water vasthoudt. Dit zorgt voor een geconcentreerde Malbec met een bijzondere mineraliteit die de wijn verbindt met zijn terroir.

Meer over Fattoria Aldobrandesca

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten