Bodega Son Mayol Premier Vin

92 James Suckling

Volle rode wijn uit het zonnige Mallorca

Diep donker paars van kleur. In de neus expressieve aroma's van bramen, zwarte bessen, zwarte peper en een hint van leer. De smaak is vooral op de fruit tonen gedreven, de zijde zachte tannines zorgen voor een volle en lange afdronk. 

Het jonge wijnhuis Son Mayol, geopend in 2016, is de creatie van een Zwitserse zakenman en de wereldberoemde wijnmaker Patrick Léon, die onder andere de wijnen van Château Mouton Rothschild en Opus One onder zijn beheer had. Deze Premier Vin is vooral gefocust op het rode fruit van de Merlot druif die ze zo weten te verbouwen door de plots te gebruiken met het hoogste kalkgehalte.

Wijnhuis Bodega Son Mayol
Artikelnummer 8916615
Inhoud (cl) 75
Jaargang 2019
Wijn type Rode wijn
Smaak Aromatisch en kruidig rood
Wijn spijs Prachtig te combineren met diverse roodvleesgerechten, wild, stoofpotten en belegen kazen.
Druif Cabernet Sauvignon, Merlot
Druif omschrijving 60% Merlot, 50% Cabernet Sauvignon
Land Spanje
Regio Mallorca
Bodemtype Kalk
Vinificatie Grote houten vaten
Lagering Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 12 maanden waarvan 70% in eikenhouten vaten en 30% in RVS
Sluiting Kurk
Alcohol 14%
Temperatuur 16-18°C
Vegan Nee
Bewaarpotentie 5-10 jaar
Bodega Son Mayol Image

Over Bodega Son Mayol

Bodega Son Mayol, Mallorca

Maak kennis met Bodega Son Mayol, een nieuwkomer die traditie en innovatie mengt in de Tramuntana-heuvels van Mallorca. Onder leiding van de legendarische Patrick León, belichaamt deze bodega een erfenis van kwaliteit en toewijding, voortgezet door zijn zoon, met wijnen die de diversiteit en rijkdom van hun terroir vangen.

Het ontstaan van Bodega Son Mayol

Bodega Son Mayol werd begin 2016 in gebruik genomen. De wijnmakerij inclusief bijbehorende faciliteiten zijn ontworpen door de beroemde Spaanse architect Javier Campos. Het doel tijdens de ontwerpfase was om de gehele bodega harmonieus in het landschap van de Tramuntana-heuvels van Mallorca te laten passen.

Unieke ligging en terroir van Son Mayol

Son Mayol is gelegen in een vallei en beslaat bijna 60 hectare aan wijngaarden, verspreid over 35 locaties. Blootgesteld aan alle vier de windstreken zorgt dit voor een wisselend microklimaat van zon, wind en regen; dit alles draagt bij aan de kwaliteit van het terroir en resulteert in totaal verschillende wijnen – zelfs met dezelfde druivensoorten.

Meer over Bodega Son Mayol

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten