Blecua Somontano 2016

95 Decanter
92 James Suckling

Unieke blend uit Somontano

Diep donker paars van kleur. In de neus complexe aroma's van rijpe aardbeien, rode kers, pruim en aalbes met een hint van leer en donkere chocolade. De smaak heeft een zachte structuur met rijpe tannine wat een elegante en lange afdronk geeft.

Kleine hoeveelheden van deze wijn worden geproduceerd als gevolg van een drievoudig selectieproces, waarbij het team kiest voor de allerbeste ranken in de wijngaard, de allerbeste druiven in de bodega en de allerbeste vaten in de laatste kelderselectie. Werk in deze wijngaarden wordt uitsluitend met de hand uitgevoerd, met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en voortdurende controle. Kortom: Het is intensief om deze wijn te produceren en er wordt alleen wijn gemaakt in de jaren dat de druiven optimaal volgroeid zijn.

Wijnhuis Blecua
Artikelnummer 8916717
Inhoud (cl) 75
Jaargang 2016
Wijn type Rode wijn
Smaak Vol en houtgelagerd rood
Wijn spijs Perfect bij stevige vlees gerechten en stoofschotels
Druif Cabernet Sauvignon, Garnacha, Merlot, Syrah, Tempranillo
Druif omschrijving Percentages onbekend
Land Spanje
Regio Somontano
Bodemtype Leem (kiezel en aarde)
Vinificatie Eikenhouten vaten
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 12 maanden in Frans eikenhouten vaten
Sluiting Kurk
Alcohol 14%
Temperatuur 16-18°C
Vegan Nee
Bewaarpotentie 10-15 jaar
Blecua Image

Over Blecua

Blecua

Bodega Blecua ligt in de regio Somontano, dichtbij Viñas del Vero. Het wijnhuis dateert uit het einde van de 11e eeuw en werd van origine gebruikt als toevluchtsoord door de Franse benedictijnse monniken uit Santa Fe de Conques. In de omgeving staat wijnhuis Blecua dan ook nog steeds bekend als de ‘Blecua toren’.

Veertien hectare wijngaarden

Inmiddels is het historische pand volledig gerestaureerd en omgetoverd tot wijnhuis, met de uitstraling van een prachtige Latijnse villa. Over een oppervlakte van tien hectare strekken zich nu mooie wijngaarden uit, waar tot op de dag van vandaag elke tros met de hand wordt geplukt.

Uitstekende kwaliteit

De wijn van wijnhuis Blecua onderscheidt zich als een van de beste Spaanse wijnen en heeft veel prijzen ontvangen. Deze kwaliteit komt voort uit een bijzondere gewoonte: Blecua's wijnen mogen alleen worden gemaakt in uitzonderlijke jaargangen. Wijnjaren waarin zowel de wijngaard, de druif als het wijnvat van topkwaliteit zijn en elkaar optimaal aanvullen. Daardoor is er altijd een beperkt aantal flessen beschikbaar; een unieke en zeldzame wijn dus!

Meer over Blecua

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten