Prunotto Barolo Bussia 2020

Klassiek gemaakte, verfijnde Barolo!

Sprankelend robijnrood van kleur met een granaatrode zweem. In de neus expressieve aroma's van zwarte bessen, frambozen rode kers en rozenblaadjes met een lichte hint van teer. De smaak heeft een stevige structuur met zijde zachte tannines en een lange afdronk.

Het paradepaardje van Prunotto. De druiven voor deze wijn groeien in het 'amfitheater' voor het wijnhuis in Bussia, Monforte d'Alba. Gericht op het zuiden/zuidwesten ontwikkelt de Nebbiolo druif hier een prachtige complexiteit. Met deze wijn heeft Prunotto het gebruik van 'single vineyard' vermelding op wijnen uit het gebied geïntroduceerd. Dit was in 1961. De passie voor het wijn maken is doorgegeven van Alfredo Prunotto naar Beppe Colla, wijnmaker en vriend van de familie. Met de hulp van Antinori is Prunotto tot een toonaangevend wijnhuis uitgegroeid met hun klassiek gemaakt Barolo's. Puntgave klassieke wijnen uit Piemonte!

Wijnhuis Prunotto
Artikelnummer 8916832
Inhoud (cl) 75
Jaargang 2020
Wijn type Rode wijn
Smaak Vol en houtgelagerd rood
Wijn spijs Perfect bij wild en truffel gerechten
Druif Nebbiolo
Druif omschrijving 100% Nebbiolo
Land Italië
Regio Piemonte
Duurzaamheid Duurzaam werkend
Bodemtype Kalk
Vinificatie RVS
Lagering Deels op eikenhouten vaten, Deels op grote houten vaten
Lagering omschrijving 18 maanden op houten vaten van verschillende groottes
Sluiting Kurk
Alcohol 14,5%
Temperatuur 16-18°C
Vegan Nee
Bewaarpotentie 20-25 jaar
Prunotto Image

Over Prunotto

Prunotto, Piëmonte

Prunotto, gelegen in het iconische Piëmonte, produceert wereldberoemde wijnen zoals Barolo en Barbaresco. Met een focus op Nebbiolo en Barbera biedt Prunotto wijnen die de kracht en elegantie van de regio perfect belichamen.

Ligging en Historie van Prunotto

In het noordwesten van Italië, ten zuiden van Turijn, ligt Piëmonte, een van de meest bijzondere wijnstreken van Italië. Dit glooiende landschap is de thuisbasis van de wereldberoemde Barolo en Barbaresco. In 1989 begon een belangrijk hoofdstuk voor Prunotto toen de familie Antinori het estate overnam. Albiera, de oudste dochter van Piero Antinori, heeft met respect voor de lokale druivensoorten en methodes de kwaliteit van de wijnen naar topniveau gebracht.

Meer over Prunotto

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten