Lapostolle Clos du Lican 2021

99 James Suckling
93 Robert Parker

Unieke wijn uit Chili

Intens robijnrood in kleur met een paarse zweem. In de neus expressieve aroma's van framboos, aalbes, rode kers, viooltjes en wat tonen van balsamico, peper en zoethout. De smaak is complex met ronde tannine en een hint van eikenhout en vanille met een volle structuur en een lange afdronk.

Clos du Lican is een single vineyard wijn uit de gelijknamige wijngaard welke wordt beschouwd als de verborgen parel van Lapostolle in de Apalta Vallei. De wijngaard ligt op 1 km verwijderd van Clos Apalta op een hoogte van 245 tot 443 meter boven zee niveau en werd in 2004 door Lapostolle aangekocht. Voordat ze hier een volwaardige wijngaard konden aanplanten hebben ze enorme keien van graniet moeten verplaatsen om ruimte te maken voor de wijnranken.

Wijnhuis Lapostolle
Artikelnummer 8916920
Inhoud (cl) 75
Jaargang 2021
Wijn type Rode wijn
Smaak Vol en houtgelagerd rood
Wijn spijs Goede begeleider bij gegrild rood vlees
Druif omschrijving 100% Syrah
Land Chili
Regio Colchagua Valley
Duurzaamheid Duurzaam gecertificeerd
Bodemtype Graniet
Vinificatie In Frans eikenhouten vaten
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Lagering omschrijving 27 maanden in Frans eikenhouten vaten
Sluiting Kurk
Alcohol 15%
Temperatuur 16-18°C
Vegan Nee
Bewaarpotentie 15-20 jaar
Lapostolle Image

Over Lapostolle

Lapostolle, Wereldklasse Wijnen

Lapostolle

Lapostolle, gelegen in de Colchagua Vallei in Chili, is toegewijd aan het produceren van wereldklasse wijnen met een sterke Franse invloed. Hun wijnen, zoals de beroemde Cuvée Alexandre, zijn een toonbeeld van vakmanschap en duurzaamheid, en hebben internationaal erkenning gekregen voor hun kwaliteit en complexiteit.

De Oorsprong van Lapostolle

Lapostolle werd in 1994 opgericht door Alexandra Marnier-Lapostolle en haar man Cyril de Bournet. Ze hebben een lange geschiedenis in de wereld van de wijnbouw. Het tweetal was al lang geïnteresseerd in het aanleggen van een eigen wijngaard en zag daarvoor een kans in de Chileense Colchagua Vallei. Met zijn diversiteit aan bodems en ideale klimaatomstandigheden is deze vallei perfect voor het maken van kwaliteitswijnen.

Franse Technieken en Chileense Terroirs

Na de aankoop van een groot stuk land in de vallei begonnen ze wijnstokken te planten met enkele van de meest bekende Franse variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Carménère. Van daaruit ontwikkelden ze hun eigen unieke stijl van wijnmaken, waarbij ze traditionele Franse technieken vermengden met plaatselijke kenmerken van de vruchtbare Chileense bodem om hiermee iets unieks te creëren. En met succes!

Meer over Lapostolle

Importeur sinds 1997

Meer dan 85 wijnhuizen

Familiebedrijf met gedreven
professionals

Innovatieve marketing
concepten