Cantina Sava Poggio Pasano Negroamaro
Prachtige Negroamaro uit het warme Puglia
Helder robijnrood van kleur met een paarse zweem. In de neus frisse aroma's van bramen, bosbes en zwarte kers met een hint van leer en cacao. De smaak heeft een licht droge, fruitige structuur met zachte tannines en een warme, lange afdronk.
Helder robijnrood van kleur met een paarse zweem. In de neus frisse aroma's van bramen, bosbes en zwarte kers met een hint van leer en cacao. De smaak heeft een licht droge, fruitige structuur met zachte tannines en een warme, lange afdronk.
Wijnhuis | Cantina Sava |
---|---|
Artikelnummer | 4601000 |
Inhoud (cl) | 75 |
Jaargang | 2023 |
Wijn type | Rode wijn |
Smaak | Aromatisch en kruidig rood |
Wijn spijs | Lekker bij stevige pasta gerechten en hartige vlees recepten. |
Druif | Negroamaro |
Druif omschrijving | 100% Negroamaro |
Land | Italië |
Regio | Puglia |
Duurzaamheid | Duurzaam werkend |
Bodemtype | Zand |
Vinificatie | RVS |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Lagering omschrijving | 4 tot 5 maanden op gebruikte Amerikaans en Frans eiken vaten |
Sluiting | Kurk |
Alcohol | 13% |
Temperatuur | 16-18°C |
Vegan | Nee |
Bewaarpotentie | 1-3 jaar |
Over Cantina Sava
Cantina Sava, Salento
In de zonovergoten velden van Salento vindt Cantina Sava haar thuis, waar de traditionele alberello-methode zorgt voor de uitmuntende Primitivo di Manduria. Deze wijnmakerij combineert traditie met innovatie, wat resulteert in wijnen die intens van smaak zijn en het verhaal vertellen van hun rijke, zuidelijke wortels.
De Alberello-Methode en Ideale Condities
De wijnkelder van Cantina Sava ligt in Salento, de bakermat van de Primitivo di Manduria-druif. De druiven worden volgens de meer dan 2000 jaar oude alberello-methode gecultiveerd, waarbij de ranken in lage, dichte struiken groeien zonder draad- of houtwerk.
Meer over Cantina Sava