Prunotto Bansella Nizza
Top van Barbera
Diep robijnrood van kleur. In de neus krachtige aroma's van zwarte kers, zwarte bes, braam en viooltjes met een hint van drop, cederhout en kruidnagel. De smaak heeft een licht drogende structuur met een fruitige, kruidige en lange afdronk.
Diep robijnrood van kleur. In de neus krachtige aroma's van zwarte kers, zwarte bes, braam en viooltjes met een hint van drop, cederhout en kruidnagel. De smaak heeft een licht drogende structuur met een fruitige, kruidige en lange afdronk.
Wijnhuis | Prunotto |
---|---|
Artikelnummer | 4109000 |
Inhoud (cl) | 75 |
Jaargang | 2021 |
Wijn type | Rode wijn |
Smaak | Vol en houtgelagerd rood |
Wijn spijs | Mooi bij diverse vlees- en wildgerechten en kazen. |
Druif | Barbera |
Druif omschrijving | 100% Barbera |
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Duurzaamheid | Duurzaam werkend |
Bodemtype | Leem (kiezel en aarde) |
Vinificatie | RVS |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Lagering omschrijving | 9 maanden op kleine houten vaten (gebruikt) |
Sluiting | Kurk |
Alcohol | 14% |
Temperatuur | 16-18°C |
Vegan | Nee |
Bewaarpotentie | 3-5 jaar |
Over Prunotto
Prunotto, Piëmonte
Prunotto, gelegen in het iconische Piëmonte, produceert wereldberoemde wijnen zoals Barolo en Barbaresco. Met een focus op Nebbiolo en Barbera biedt Prunotto wijnen die de kracht en elegantie van de regio perfect belichamen.
Ligging en Historie van Prunotto
In het noordwesten van Italië, ten zuiden van Turijn, ligt Piëmonte, een van de meest bijzondere wijnstreken van Italië. Dit glooiende landschap is de thuisbasis van de wereldberoemde Barolo en Barbaresco. In 1989 begon een belangrijk hoofdstuk voor Prunotto toen de familie Antinori het estate overnam. Albiera, de oudste dochter van Piero Antinori, heeft met respect voor de lokale druivensoorten en methodes de kwaliteit van de wijnen naar topniveau gebracht.
Meer over Prunotto