Cantina Sava Ritardatario Primitivo di Manduria
Wegens groot succes tijdelijk uitverkocht! Binnenkort weer leverbaar!
Diep robijnrood van kleur met een paarse zweem. In de neus fruitige aroma's van rode kersen, bramen, bosbes en aardbeien met een hint van chocolade, vanille en eikenhout. De smaak heeft een volle, zachte structuur mer ronde tannines en een stevige, sappige afdronk.
Diep robijnrood van kleur met een paarse zweem. In de neus fruitige aroma's van rode kersen, bramen, bosbes en aardbeien met een hint van chocolade, vanille en eikenhout. De smaak heeft een volle, zachte structuur mer ronde tannines en een stevige, sappige afdronk.
Wijnhuis | Cantina Sava |
---|---|
Artikelnummer | 4604000 |
Inhoud (cl) | 75 |
Wijn type | Rode wijn |
Smaak | Aromatisch en kruidig rood |
Wijn spijs | Goede match met gegrild vlees en pasta gerechten met een stevige (vlees) saus |
Druif | Primitivo |
Druif omschrijving | 100% Primitivo |
Land | Italië |
Regio | Puglia |
Duurzaamheid | Traditioneel werkend |
Bodemtype | Klei |
Vinificatie | 8 tot 10 dagen in RVS op gecontroleerde temperatuur |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Lagering omschrijving | 6 tot 8 maanden op Amerikaans en Frans eiken. |
Sluiting | Kurk |
Alcohol | 14,5% |
Temperatuur | 16-18°C |
Vegan | Nee |
Bewaarpotentie | 3-5 jaar |
Over Cantina Sava
Cantina Sava, Salento
In de zonovergoten velden van Salento vindt Cantina Sava haar thuis, waar de traditionele alberello-methode zorgt voor de uitmuntende Primitivo di Manduria. Deze wijnmakerij combineert traditie met innovatie, wat resulteert in wijnen die intens van smaak zijn en het verhaal vertellen van hun rijke, zuidelijke wortels.
De Alberello-Methode en Ideale Condities
De wijnkelder van Cantina Sava ligt in Salento, de bakermat van de Primitivo di Manduria-druif. De druiven worden volgens de meer dan 2000 jaar oude alberello-methode gecultiveerd, waarbij de ranken in lage, dichte struiken groeien zonder draad- of houtwerk.
Meer over Cantina Sava