Cantina Sava Il Ritardatario Primitivo di Manduria Dolce
Fantastische rode dessert wijn
Diep robijnrood van kleur. In de neus expressieve aroma's van rozijnen, gedroogde pruim, rode kers en gedroogde vijgen met een hint van kaneel en vanille. De smaak heeft een licht stroperige structuur met een fruitige, zoete afdronk.
Diep robijnrood van kleur. In de neus expressieve aroma's van rozijnen, gedroogde pruim, rode kers en gedroogde vijgen met een hint van kaneel en vanille. De smaak heeft een licht stroperige structuur met een fruitige, zoete afdronk.
Wijnhuis | Cantina Sava |
---|---|
Artikelnummer | 4610000 |
Inhoud (cl) | 50 |
Jaargang | 2018 |
Wijn type | Dessertwijn |
Smaak | Zoet |
Wijn spijs | Heerlijk als digistief, bij oude (schapen)kazen en noten |
Druif | Primitivo |
Druif omschrijving | 100% Primitivo |
Land | Italië |
Regio | Puglia |
Duurzaamheid | Traditioneel werkend |
Bodemtype | Zand |
Vinificatie | RVS |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Lagering omschrijving | Malolactische fermentatie en lagering voor 6 maanden in Amerikaans en Frans eikenhouten vaten |
Sluiting | Kurk |
Alcohol | 16% |
Temperatuur | 16-18°C |
Vegan | Nee |
Bewaarpotentie | 5-7 jaar |
Over Cantina Sava
Cantina Sava, Salento
In de zonovergoten velden van Salento vindt Cantina Sava haar thuis, waar de traditionele alberello-methode zorgt voor de uitmuntende Primitivo di Manduria. Deze wijnmakerij combineert traditie met innovatie, wat resulteert in wijnen die intens van smaak zijn en het verhaal vertellen van hun rijke, zuidelijke wortels.
De Alberello-Methode en Ideale Condities
De wijnkelder van Cantina Sava ligt in Salento, de bakermat van de Primitivo di Manduria-druif. De druiven worden volgens de meer dan 2000 jaar oude alberello-methode gecultiveerd, waarbij de ranken in lage, dichte struiken groeien zonder draad- of houtwerk.
Meer over Cantina Sava