Cantina Sava Poggio Pasano Malvasia Nera
Zachte Italiaan
Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma's van rode kers, zwarte kersen en pruimen met een hint van kruidnagel. De smaak heeft een sappige structuur met verfijnde tannines wat een kruidige en zachte afdronk geeft.
Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma's van rode kers, zwarte kersen en pruimen met een hint van kruidnagel. De smaak heeft een sappige structuur met verfijnde tannines wat een kruidige en zachte afdronk geeft.
Wijnhuis | Cantina Sava |
---|---|
Artikelnummer | 4603000 |
Inhoud (cl) | 75 |
Jaargang | 2021 |
Wijn type | Rode wijn |
Smaak | Aromatisch en kruidig rood |
Wijn spijs | Past goed bij een charcuterie, gegrild vlees en hartige kazen. |
Druif | Malvasia Nera |
Druif omschrijving | 100% Malvasia Nera |
Land | Italië |
Regio | Puglia |
Bodemtype | Klei |
Vinificatie | RVS |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Lagering omschrijving | 6 tot 8 maanden op Amerikaans en Frans eikenhouten vaten |
Sluiting | Kurk |
Alcohol | 13,5% |
Temperatuur | 16-18°C |
Vegan | Nee |
Bewaarpotentie | 1-3 jaar |
Over Cantina Sava
Cantina Sava, Salento
In de zonovergoten velden van Salento vindt Cantina Sava haar thuis, waar de traditionele alberello-methode zorgt voor de uitmuntende Primitivo di Manduria. Deze wijnmakerij combineert traditie met innovatie, wat resulteert in wijnen die intens van smaak zijn en het verhaal vertellen van hun rijke, zuidelijke wortels.
De Alberello-Methode en Ideale Condities
De wijnkelder van Cantina Sava ligt in Salento, de bakermat van de Primitivo di Manduria-druif. De druiven worden volgens de meer dan 2000 jaar oude alberello-methode gecultiveerd, waarbij de ranken in lage, dichte struiken groeien zonder draad- of houtwerk.
Meer over Cantina Sava