Cantina Sava Poggio Pasano Primitivo
Rijp donker fruit
Intens robijnrood van kleur met een paarse zweem. In de neus intense aroma's van framboos, kers en aardbei, in de smaak worden deze aroma's ondersteund door tonen van braam, kaneel en tabak. Mooie stevige afdronk door de aanwezige tannines.
Intens robijnrood van kleur met een paarse zweem. In de neus intense aroma's van framboos, kers en aardbei, in de smaak worden deze aroma's ondersteund door tonen van braam, kaneel en tabak. Mooie stevige afdronk door de aanwezige tannines.
Wijnhuis | Cantina Sava |
---|---|
Artikelnummer | 4602000 |
Inhoud (cl) | 75 |
Jaargang | 2023 |
Wijn type | Rode wijn |
Smaak | Fruitig en aromatisch rood |
Wijn spijs | Lekker bij een charcutterie, rood vlees en stevige vis gerechten. |
Druif | Primitivo |
Druif omschrijving | 100% Primitivo |
Land | Italië |
Regio | Puglia |
Bodemtype | Klei |
Vinificatie | RVS |
Lagering | 100% in een roestvrijstalen tank |
Lagering omschrijving | n.v.t. |
Sluiting | Schroefdop |
Alcohol | 13,5% |
Temperatuur | 16-18°C |
Vegan | Nee |
Bewaarpotentie | 1-3 jaar |
Over Cantina Sava
Cantina Sava, Salento
In de zonovergoten velden van Salento vindt Cantina Sava haar thuis, waar de traditionele alberello-methode zorgt voor de uitmuntende Primitivo di Manduria. Deze wijnmakerij combineert traditie met innovatie, wat resulteert in wijnen die intens van smaak zijn en het verhaal vertellen van hun rijke, zuidelijke wortels.
De Alberello-Methode en Ideale Condities
De wijnkelder van Cantina Sava ligt in Salento, de bakermat van de Primitivo di Manduria-druif. De druiven worden volgens de meer dan 2000 jaar oude alberello-methode gecultiveerd, waarbij de ranken in lage, dichte struiken groeien zonder draad- of houtwerk.
Meer over Cantina Sava