Lapostolle Apalta
Het jongste broertje van de Clos Apalta
Robijnrood van kleur met een donker paarse zweem. In de neus volle aroma's van rode kersen, aardbeien, rode pruimen, bramen en cassis met een hint van cederhout en vanille. De smaak heeft een elegante structuur door de tonde tannines met veel fruit tonen in de lange en krachtige afdronk.
Robijnrood van kleur met een donker paarse zweem. In de neus volle aroma's van rode kersen, aardbeien, rode pruimen, bramen en cassis met een hint van cederhout en vanille. De smaak heeft een elegante structuur door de tonde tannines met veel fruit tonen in de lange en krachtige afdronk.
Wijnhuis | Lapostolle |
---|---|
Artikelnummer | 3105000 |
Inhoud (cl) | 75 |
Jaargang | 2021 |
Wijn type | Rode wijn |
Smaak | Aromatisch en kruidig rood |
Wijn spijs | Heerlijk bij vleesgerechten. |
Druif | Cabernet Sauvignon, Carménère, Syrah |
Druif omschrijving | 75% Cabernet Sauvignon, 15% Syrah, 10% Carménère |
Land | Chili |
Regio | Central Valley |
Duurzaamheid | Duurzaam gecertificeerd |
Bodemtype | Leem (kiezel en aarde) |
Vinificatie | RVS |
Lagering | Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten |
Lagering omschrijving | 14 maanden, 60% in Frans eikenhouten vaten en 40% in RVS |
Sluiting | Kurk |
Alcohol | 14,5% |
Temperatuur | 16-18°C |
Vegan | Nee |
Bewaarpotentie | 5-7 jaar |
Over Lapostolle
Lapostolle, Wereldklasse Wijnen
Lapostolle
Lapostolle, gelegen in de Colchagua Vallei in Chili, is toegewijd aan het produceren van wereldklasse wijnen met een sterke Franse invloed. Hun wijnen, zoals de beroemde Cuvée Alexandre, zijn een toonbeeld van vakmanschap en duurzaamheid, en hebben internationaal erkenning gekregen voor hun kwaliteit en complexiteit.
De Oorsprong van Lapostolle
Lapostolle werd in 1994 opgericht door Alexandra Marnier-Lapostolle en haar man Cyril de Bournet. Ze hebben een lange geschiedenis in de wereld van de wijnbouw. Het tweetal was al lang geïnteresseerd in het aanleggen van een eigen wijngaard en zag daarvoor een kans in de Chileense Colchagua Vallei. Met zijn diversiteit aan bodems en ideale klimaatomstandigheden is deze vallei perfect voor het maken van kwaliteitswijnen.
Franse Technieken en Chileense Terroirs
Na de aankoop van een groot stuk land in de vallei begonnen ze wijnstokken te planten met enkele van de meest bekende Franse variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Carménère. Van daaruit ontwikkelden ze hun eigen unieke stijl van wijnmaken, waarbij ze traditionele Franse technieken vermengden met plaatselijke kenmerken van de vruchtbare Chileense bodem om hiermee iets unieks te creëren. En met succes!
Meer over Lapostolle