Lapostolle Cabernet Sauvignon Cuvée Alexandre
Een krachtige Cabernet van Lapostolle
Diep paars van kleur. In de neus complexe aroma's van frambozen, rode kers, bramen en cassis met een hint van gedroogde theeblaadjes, vanille en tabak. De smaak heeft een verfijnde structuur met sappige tannines en een stevige afdronk.
Diep paars van kleur. In de neus complexe aroma's van frambozen, rode kers, bramen en cassis met een hint van gedroogde theeblaadjes, vanille en tabak. De smaak heeft een verfijnde structuur met sappige tannines en een stevige afdronk.
Wijnhuis | Lapostolle |
---|---|
Artikelnummer | 3111000 |
Inhoud (cl) | 75 |
Jaargang | 2020 |
Wijn type | Rode wijn |
Smaak | Vol en houtgelagerd rood |
Wijn spijs | Ideale begeleider van diverse vleesgerechten. |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot |
Druif omschrijving | 87% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc, 3% Petit Verdot |
Land | Chili |
Regio | Central Valley |
Duurzaamheid | Duurzaam gecertificeerd |
Bodemtype | Alluviaal |
Vinificatie | RVS |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Lagering omschrijving | 15 maanden in Frans eikenhouten vaten |
Sluiting | Kurk |
Alcohol | 14,5% |
Temperatuur | 16-18°C |
Vegan | Nee |
Bewaarpotentie | 10-15 jaar |
Over Lapostolle
Lapostolle, Wereldklasse Wijnen
Lapostolle
Lapostolle, gelegen in de Colchagua Vallei in Chili, is toegewijd aan het produceren van wereldklasse wijnen met een sterke Franse invloed. Hun wijnen, zoals de beroemde Cuvée Alexandre, zijn een toonbeeld van vakmanschap en duurzaamheid, en hebben internationaal erkenning gekregen voor hun kwaliteit en complexiteit.
De Oorsprong van Lapostolle
Lapostolle werd in 1994 opgericht door Alexandra Marnier-Lapostolle en haar man Cyril de Bournet. Ze hebben een lange geschiedenis in de wereld van de wijnbouw. Het tweetal was al lang geïnteresseerd in het aanleggen van een eigen wijngaard en zag daarvoor een kans in de Chileense Colchagua Vallei. Met zijn diversiteit aan bodems en ideale klimaatomstandigheden is deze vallei perfect voor het maken van kwaliteitswijnen.
Franse Technieken en Chileense Terroirs
Na de aankoop van een groot stuk land in de vallei begonnen ze wijnstokken te planten met enkele van de meest bekende Franse variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Carménère. Van daaruit ontwikkelden ze hun eigen unieke stijl van wijnmaken, waarbij ze traditionele Franse technieken vermengden met plaatselijke kenmerken van de vruchtbare Chileense bodem om hiermee iets unieks te creëren. En met succes!
Meer over Lapostolle