Lapostolle Le Rosé
Provence stijl rosé uit Chili
Licht zalm roze van kleur. In de neus fijne aroma's van aalbessen, nectarine, peer en grapefruit met een hint van rozenblaadjes. De smaak heeft een lichte structuur met vooral veel fruit tonen en een frisse afdronk.
Een rosé geïnspireerd op de Franse Provence met een delicate zalm kleur en een mooie neus van vers fruit. Licht heldere zalmkleur. De geur is fruitig en bloemig met hinten van abrikoos, grapefruit en rode rozen. Levendige zuurgraad, fris en sappig mondgevoel. Een klasse Zuid-Franse stijl rosé uit Chili!
Licht zalm roze van kleur. In de neus fijne aroma's van aalbessen, nectarine, peer en grapefruit met een hint van rozenblaadjes. De smaak heeft een lichte structuur met vooral veel fruit tonen en een frisse afdronk.
Wijnhuis | Lapostolle |
---|---|
Artikelnummer | 3133190 |
Inhoud (cl) | 75 |
Jaargang | 2022 |
Wijn type | Rosé wijn |
Smaak | Aromatisch en frisse rosé |
Wijn spijs | Heerlijk als aperitief en bij gerechten met vis, schelp- en schaaldieren en wit vlees. |
Druif | Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah |
Druif omschrijving | 44% Cinsault, 38% Grenache, 12% Syrah, 6% Mouvèdre |
Land | Chili |
Regio | Colchagua Valley |
Duurzaamheid | Duurzaam gecertificeerd |
Bodemtype | Graniet |
Vinificatie | RVS |
Lagering | 100% in een roestvrijstalen tank |
Lagering omschrijving | 3 maanden in RVS |
Sluiting | Schroefdop |
Alcohol | 12,5% |
Temperatuur | 8-10°C |
Vegan | Nee |
Bewaarpotentie | 1-3 jaar |
Over Lapostolle
Lapostolle, Wereldklasse Wijnen
Lapostolle
Lapostolle, gelegen in de Colchagua Vallei in Chili, is toegewijd aan het produceren van wereldklasse wijnen met een sterke Franse invloed. Hun wijnen, zoals de beroemde Cuvée Alexandre, zijn een toonbeeld van vakmanschap en duurzaamheid, en hebben internationaal erkenning gekregen voor hun kwaliteit en complexiteit.
De Oorsprong van Lapostolle
Lapostolle werd in 1994 opgericht door Alexandra Marnier-Lapostolle en haar man Cyril de Bournet. Ze hebben een lange geschiedenis in de wereld van de wijnbouw. Het tweetal was al lang geïnteresseerd in het aanleggen van een eigen wijngaard en zag daarvoor een kans in de Chileense Colchagua Vallei. Met zijn diversiteit aan bodems en ideale klimaatomstandigheden is deze vallei perfect voor het maken van kwaliteitswijnen.
Franse Technieken en Chileense Terroirs
Na de aankoop van een groot stuk land in de vallei begonnen ze wijnstokken te planten met enkele van de meest bekende Franse variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Carménère. Van daaruit ontwikkelden ze hun eigen unieke stijl van wijnmaken, waarbij ze traditionele Franse technieken vermengden met plaatselijke kenmerken van de vruchtbare Chileense bodem om hiermee iets unieks te creëren. En met succes!
Meer over Lapostolle