Lapostolle Le Petit Clos 2017
Broertje van de Clos Apalta
Donker granaatrood van kleur. In de neus complexe aroma's van blauwe bessen, cassis, zwarte kersen en bramen met een hint van toast, eikenhout en vanille. De smaak heeft een volle, zachte structuur door de fijne tannines wat een aromatische en volle afdronk geeft.
Donker granaatrood van kleur. In de neus complexe aroma's van blauwe bessen, cassis, zwarte kersen en bramen met een hint van toast, eikenhout en vanille. De smaak heeft een volle, zachte structuur door de fijne tannines wat een aromatische en volle afdronk geeft.
Wijnhuis | Lapostolle |
---|---|
Artikelnummer | 8916089 |
Inhoud (cl) | 75 |
Jaargang | 2017 |
Wijn type | Rode wijn |
Smaak | Vol en houtgelagerd rood |
Wijn spijs | Heerlijk bij gegrild rood vlees en harde kazen |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carménère, Merlot, Petit Verdot |
Druif omschrijving | 68% Cabernet Sauvignon, 16% Carménère, 9% Cabernet Franc, 5% Merlot, 2% Petit Verdot |
Land | Chili |
Regio | Colchagua Valley |
Duurzaamheid | Duurzaam gecertificeerd |
Bodemtype | Alluviaal |
Vinificatie | Grote Frans eikenhouten vaten, malolactische fermentatie in kleine Frans eikenhouten vaten |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Lagering omschrijving | 22 maanden in Frans eikenhouten vaten |
Sluiting | Kurk |
Alcohol | 14,5% |
Temperatuur | 16-18°C |
Vegan | Ja |
Bewaarpotentie | 10-15 jaar |
Over Lapostolle
Lapostolle, Wereldklasse Wijnen
Lapostolle
Lapostolle, gelegen in de Colchagua Vallei in Chili, is toegewijd aan het produceren van wereldklasse wijnen met een sterke Franse invloed. Hun wijnen, zoals de beroemde Cuvée Alexandre, zijn een toonbeeld van vakmanschap en duurzaamheid, en hebben internationaal erkenning gekregen voor hun kwaliteit en complexiteit.
De Oorsprong van Lapostolle
Lapostolle werd in 1994 opgericht door Alexandra Marnier-Lapostolle en haar man Cyril de Bournet. Ze hebben een lange geschiedenis in de wereld van de wijnbouw. Het tweetal was al lang geïnteresseerd in het aanleggen van een eigen wijngaard en zag daarvoor een kans in de Chileense Colchagua Vallei. Met zijn diversiteit aan bodems en ideale klimaatomstandigheden is deze vallei perfect voor het maken van kwaliteitswijnen.
Franse Technieken en Chileense Terroirs
Na de aankoop van een groot stuk land in de vallei begonnen ze wijnstokken te planten met enkele van de meest bekende Franse variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Carménère. Van daaruit ontwikkelden ze hun eigen unieke stijl van wijnmaken, waarbij ze traditionele Franse technieken vermengden met plaatselijke kenmerken van de vruchtbare Chileense bodem om hiermee iets unieks te creëren. En met succes!
Meer over Lapostolle