Lapostolle Pisco
Best White Spirit in the World!
Lapostolle Pisco wordt gemaakt van een selectie van aromatische Muscat druiven, die dubbel gedistilleerd worden in een koperen ketel die voor het maken van Cognac wordt gebruikt. Het resultaat is een intense, zuivere en soepele pisco.
Opgericht in 1827 door Jean Baptiste Lapostolle, de Marnier-Lapostolle familie is een maker en producent van likeuren, sterke dranken en premium wijnen, al meer dan zeven generaties lang. Jean Baptiste Lapostolle richtte een distilleerderij op in Neauphle-le-Château, een klein dorpje in de buurt van Parijs. De distilleerderij zou al snel een reputatie verwerven voor zijn fijne likeuren. Maar Jean Baptiste kon het zich toen niet voorgesteld hebben dat, meer dan 180 jaar later, zijn jonge bedrijf zou uitgroeien tot de vijfde grootste koper van Cognac in de wereld.
Lapostolle Pisco wordt gemaakt van een selectie van aromatische Muscat druiven, die dubbel gedistilleerd worden in een koperen ketel die voor het maken van Cognac wordt gebruikt. Het resultaat is een intense, zuivere en soepele pisco.
Wijnhuis | Lapostolle |
---|---|
Artikelnummer | 3159000 |
Inhoud (cl) | 70 |
Wijn type | Spirits |
Wijn spijs | Heerlijk als basis voor cocktails of puur met ijs en een schijfje citroen. |
Druif | Muscat |
Druif omschrijving | Pink Muscat en Alexandria Muscat |
Land | Chili |
Lagering | 100% op eikenhouten vaten |
Sluiting | Kurk |
Alcohol | 42,5% |
Temperatuur | 18°C |
Bewaarpotentie | Op dronk |
Proefnotitie | Subtiele aroma's van limoengras, wit fruit (appels en peren). Kruidige tonen in de smaak, bloemig en pittig in de afdronk |
Over Lapostolle
Lapostolle, Wereldklasse Wijnen
Lapostolle
Lapostolle, gelegen in de Colchagua Vallei in Chili, is toegewijd aan het produceren van wereldklasse wijnen met een sterke Franse invloed. Hun wijnen, zoals de beroemde Cuvée Alexandre, zijn een toonbeeld van vakmanschap en duurzaamheid, en hebben internationaal erkenning gekregen voor hun kwaliteit en complexiteit.
De Oorsprong van Lapostolle
Lapostolle werd in 1994 opgericht door Alexandra Marnier-Lapostolle en haar man Cyril de Bournet. Ze hebben een lange geschiedenis in de wereld van de wijnbouw. Het tweetal was al lang geïnteresseerd in het aanleggen van een eigen wijngaard en zag daarvoor een kans in de Chileense Colchagua Vallei. Met zijn diversiteit aan bodems en ideale klimaatomstandigheden is deze vallei perfect voor het maken van kwaliteitswijnen.
Franse Technieken en Chileense Terroirs
Na de aankoop van een groot stuk land in de vallei begonnen ze wijnstokken te planten met enkele van de meest bekende Franse variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Carménère. Van daaruit ontwikkelden ze hun eigen unieke stijl van wijnmaken, waarbij ze traditionele Franse technieken vermengden met plaatselijke kenmerken van de vruchtbare Chileense bodem om hiermee iets unieks te creëren. En met succes!
Meer over Lapostolle